Copyright Coquere

Enchilada – Copyright Coquere

Enchilada med kylling og salat

 

Enchilada

Den varianten av de meksikanske enchiladaen vil slå an både hos små og store gjester. Hvor hot du vil ha den kan du justere selv. Ypperlig kosemat eller comfort food på fredag og lørdagskvelden. Enkel å servere til gjester eller familien. Enchiladaen her er ganske mektige med mye fløte og ost. Enchilada er en meksikans rett, og en del av tradisjonsmaten i Mexico. I Mexico har de selvfølgelig et enormt utvalg, og mange flere smaker enn i denne retten her. Dette er derfor bare et utgangspunkt, som du kan utforske videre.  De har en enormt Så 8 stk, som du får her, rekker til 5-6 personer. Ellers også suveren lunsj og restemat.

 

Ingredienser

8 store tortillas

Fyll
4 kyllingfileter
1 løk
1 pk. kremost naturell
2 ss. fløte
1 krm. Kajennepepper/evt. kan man bruke tacokrydder eller chili.

 

Gratinering

150 g revet gul ost
3-4 dl matfløte

 

Fremgangsmåte
  1. Kyllingfileten skjæres i små remser, løken skjæres fint. Kylling og løk brunes.
  2. Ha så i kremost, fløte og krydder. La det småsimre noen min.
  3. Smak til med krydder i forhold til hvor hot du ønsker det.
  4. Legg ca. 2 ss. fyll på hver tortilla.
  5. Rull og brett sammen. Legg i ildfast form(er).
  6. Ha over fløte og den revede osten.

 

Stekes: Midt i ovnen på 190 C i ca. 20 min.

 

Enchilada serveres: Med ris og salat.

Allergi: Kan verken spises av de med gluten- eller laktoseintoleranse. Det finnes nå gode glutenfrie tortillas. Gjøres laktosefri ved å bytte ut fløten med laktosfri variant, og kremosten med f.eks. den laktosefrie Tofutti creamy smooth. Høyt FODMAP innehold. Dette reduseres på samme måte som over til glutenfri og laktosefri variant, samt ved å utelate løken. Alternativt til vanlig løk kan den grønne delen av purre eller vårløk benyttes. 


Det er også enkelt å lage sin egen laktosefrie fersk ost. Se egen oppskrift her: Ferskost

Les mer om Enchilada som rett og dens opprinnelse i Mexico (engelsk tekst): Enchilada

Pin It on Pinterest

Share This