Blomkålsuppe
Eksklusiv blomkålsuppe med safran

Enkel, men eksklusiv blomkålsuppe til forrett. I denne suppen har du både safran og champagne. Noe som tilfører både smaken og følelse av eksklusivitet. Her til minst 4 -6 pers.


Ingredienser:

1/2 Kinesisk hvitløk (den uten fedd) evt 2-3 fedd
1-2 blomkålhoder
3 dl kyllingkraft eller grønnsakskraft
3 dl melk
2 dl fløte
8 vårløk
1 krm safran (ca. 0,5 g)
Litt revet muskat
Salt/Pepper etter smak
Litt olivenolje ekstra virgin
Litt champagne, cava eller musserende vin

 

Garnityr

ca 100 g små blomkål buketter
ca 100 – 120 g bacon
Vårløk den grønne delen.
Litt ekstra virgin olivenolje

 

Fremgangsmåte:

Kutt opp blomkålen i mindre stykker slik at alt kokes mørt på likt. Del opp ca 100 g med små og pene blomkål buketter. Disse skal bruke som garnityr, og kokes al dente i kylling- eller grønnsakskraften og legges tilside. Skjær opp baconet i små biter og stek det sprøtt. Legg til side.

Del opp hvitløken i mindre biter og bruk en morter til å mos den. Skjær så opp vårløken, men kun et lite stykke over der den begynner å bli grønn. De grønne delene brukes til garnityr. Ha litt olivenolje i en kjele og fres hvitløk/vårløk litt blanke. Ha i blomkålen og hell over kraften slik at den så vidt dekker. Kok opp og la den småsimre til blomkålen er helt mør. Sil av og ta vare på 3 dl kraft. Legg blomkålen tilbake i kraften, og kjør alt i en blender, eller med en stavmikser. Ha suppen tilbake i kjelen, ha i fløte/melk og safran. Kok så opp. Smak til med salt og pepper. Synes du suppen blir litt tykk så har du i litt mer melk/fløte (50/50). Helt på slutten tar du en lite dash med champagne og trekker til siden.

Serveres: Legg litt al dente blomkålbuketter i hver skål og hell over suppen. Dryss over litt bacon og litt av den grønne vårløken. Sprinkle så over litt olivenolje og server. Serveres selvfølgelig med champagne e.l.

Allergi: Glutenfri og laktosefri så sant man bruker laktosefri fløte/melk. Svært høyt FODMAP innehold.

Pin It on Pinterest

Share This