Copyright Coquere

Copyright Coquere

Eggs in purgatory rask og billig rett

Eggs in purgatory, eller egg i skjærsilden er en billig, rask og god rett. Passer som frokost, eller som en liten rett når som helst. I utgangspunktet en italiensk rett, men som har spredd seg rundt i verden. Eggene blir posjert i tomatene, hvilket vil si at de blir kokt uten skall. Jeg har laget eggs in purgatory med tomatbønner og med kajennepepper. Noe som avviker fra de fleste oppskrifter, men synes det gir både mer smak og en fyldigere rett. Her har du rett for inntil 4 personer.

 

Ingredienser:
2 bokser tomatbønner
1 liten sjalottløk
1/5 kinesisk hvitløk (1 vanlig fedd)
½ – 1 krm kajennepepper
½ ts salt
4 egg
Parmesanost eller annen litt hard ost med smak
Litt nøytral olje

 

Fremgangsmåte:

Start med å finkutt løk og hvitløk. Ha litt olje i en litt lav passende kjele e.l. Fres løken til den blir litt blank og myk. Ha i kajennepepper, og bland dette godt med løken. NB! Kajennepepper er et veldig sterkt krydder – så du kan alltid ta i mer senere, som kjent går det ikke å ta ut. Ha nå i tomatbønnene og rør godt rundt. La det hele får et lite oppkok og reduser nå varmen. Knekk i et og et egg. Det kan være lettere om du først har egget i en liten bolle, og så heller det forsiktig over tomatbønnene. Det er viktig at ikke eggeplommene blir ødelagt. Når alle eggene er i – dryss litt ost over hvert egg.

 

Sett på lokket og la eggene posjere på svak varme i en 7-10 minutter til eggehvitene er stivnet, men eggeplommene er rennende.

 

Serveres: Med litt god brød. Det kan også passe med rømme eller gresk yoghurt

 

Allergi: Gluten og laktosefri. Høyt FODMAP. Det er høyt FODMAP i bønnene og løken. For lavt innehold bruk to bokser med finhakkede tomater uten bønner, og dropp løken. Du kan bytte ut løken med den grønne delen av vårløk og purre.

Pin It on Pinterest

Share This