Egg på potetmosseng – Copyright Coquere

Den ser fin ut og er forholdsvis mektig.

 

Egg på potetmosseng

Gratinert egg på potetmosseng er en liten rett som metter. Den ser fin ut og er forholdsvis mektig. Egg på potetmosseng kan passe som en kveldsrett, brunsj eller til lunsj. Den kan selvfølgelig serveres når som helst du har lyst på noe godt, og ellers har lyst på noe litt mer ekstra. Du kan beregne 1-2 stk. pr person. I denne oppskriften får du 3 stk., og noe som vil si at det tilsvarer 2 poteter i hver porsjon.  Det er mye mat, svært næringsrik, og samtidig en billig rett.

 

Ingredienser

6 mellomstore poteter ca. 500 g.
1 dl brødsmuler eller strøbrød
4-5 skiver spekeskinke
25 g godt smør
2-3 ss matfløte
Pepper
Salt
Friske urter persille, basilikum el. (kan sløyfes)

 

4 Egg
Revet ost

 

Fremgangsmåte
  1. Skrell og kok poteten uten salt i vannet. Mos de til en fin mos.
  2. Ha i smør, fløte og brødsmuler. Bland alt godt inn, men ikke overdriv, fordi da kan mosen bli seig.
  3. Ha i krydder og om ønskelig hakkede urter. Vær forsiktig med salt, fordi spekeskinken er salt.
  4. Hakk så opp spekeskinke og bland også denne i mosen.

 

Montering
  1. Bruk hendene, eventuelt en matring av metall, og form til fine runde potetkaker på 8-9 cm i diameter og ca. 4 cm høyde.
  2. Lag en passende grop i mosen. Slik at du får plass til litt revet ost, samt eggeplomme og litt av eggehviten.
  3. Visp et egg.
  4. Sett potetkaken på bakepapir på en bakeplate til ovn. Pensle nå potetkaken med egg.
  5. Dryss over litt revet ost i gropen, og strø litt strøbrød på kantene rundt osten. Du skal få 3 stykker ut fra denne oppskriften. Dersom du lager de mindre kan du selvfølgelig få flere.

 

Stekes: Midt i ovn på 180 C i 6-7 minutter. Ta så potetkaken ut, og ha forsiktig en eggeplomme med litt eggehvite over i hver enkelt potetkake Sett inn i ovnen på nytt, og gratiner videre i ca. 6-7 minutter.

 

Serveres: Umiddelbart. Eggeplommen skal ideelt være flytende.

Allergi: Gluten dersom du ikke benytter glutenfritt strøbrød. Dermed veldig enkelt å lage glutenfrie. Laktosefri om du benytter laktosefri fløte, eventuelt også laktosefritt smør for de som er ekstremt laktoseintolerante. De fleste tåler den lille laktose som det er i denne retten. Lavt FODMAP


Fakta om egg: Egg

Fakta om poteter: Poteter

Pin It on Pinterest

Share This