creme brulee
Klassisk fransk dessert

Crème Brulèe er den klassiske franske desserten du finner ute på alle restauranter. Den smaker utrolig godt, og er forholdsvis enkel å lage. Dette er nok noe som har gjort crème brulèe til en suksess. Enkel å forberede i forveien lenge før gjesten kommer gjør dette også til en bra dessert å servere til mange.

 

Ingredienser:

1 stk vaniljestang
2 dl. kremfløte
2 dl. H-melk
75 g sukker
4 stk eggeplommer
Ca. 75 g brunt demerarasukker til glasuren.

 

Fremgangsmåte:

Snitt vaniljestangen på midten, på langs, og skrap ut frøene. Kok opp fløte, melk, sukker, vaniljestangen og vaniljefrøene. Avkjøl så til fingertemp.
Pisk eggeplommen sammen, tilsett melke/fløte blandingen mens du rører godt inn. Sil blandingen. Hell dette over i 6 passe store ildfaste former. Sett formene oppe i en langpanne e.l. og fyll på med vann så det rekker ca. 1/3 opp på utsiden av formene. Stek midt i ovnen på 150 C i ca. 50-60 min. Når desserten er klar kan du kjenne at den er litt fast. Avkjøl og dryss over et tynt lag med demerarasukker. Bruk en gassbrenner, her trenger du ikke kjøpe en spesial laget for Crème Brulèe. Har du ikke dette sett formene på øverste rille i ovnen og bruk grillelementet i 2-3 min til sukkeret er blitt karamellisert.

 

Serveres: Umiddelbart.

Allergi: Glutenfri. Bytt ut fløten og melken med laktosefrie varianter, for de med de med laktoseintoleranse.

Pin It on Pinterest

Share This