Creme brulee ostekake – Copyright Coquere

Creme brulee ostekake er en veldig mektig kake, som gjør seg fint på kakebordet.

 

Creme brulee ostekake

Creme brulee ostekake er som navnet tilsier, en kake som kombinere smakene av en lekker ostekake med utpreget creme brulee smak. Creme brulee ostekake er en veldig mektig kake, som du ikke spiser mye av. Dermed en kake til mange. Pluss den er dekorativ, og gjør seg fint på kakebordet. Dette er en ostekake du baker. Noe som gir en litt annen konsistens og smak enn de man lager med gelatin.

 

Du må ha en creme brulee brenner, eller alternativt en mindre skibrenner, eller lignende. Kaken kan ikke lagres lenge etter at du ha laget den typiske karamellisert creme brulee toppen. Toppen vil etter noen timer i kjøleskap løse seg opp.

 

Ingredienser
Bunn

250 g kjeks (digestive e.l.)
80 g smør
2 ts sukker
1 krm salt

 

Ostefyll

425 g Ricotta ost
250 g Mascarpone ost
200 g naturell kremost
3 egg
2 dl sukker
6 ts vaniljesukker

 

Creme brulee topping

Sukker

 

Fremgangsmåte
  1. Kjør kjeksen i en foodprosessor til den blir finkornet.
  2. Ha den over i en bolle, og rør i sukker.
  3. Smelt smør og hell det smeltede smøret over kjeksen. Bland alt godt. Bruk en 20-23 cm form. Smør formen med olje. Klipp til en perfekt sirkel av bakepapir i forhold til formens størrelse i diameter. Ha bakepapiret i bunnen, og ha så i kjeksblandingen. Trykk kjeksblandingen jevnt utover med ett glass eller lignende. Stek bunnen først (stekning nr 1).
  4. Ta ut formen og kle den godt på utsiden med aluminiumsfolie. Sørg for at det er tett rundt, og går helt opp til kanten av formen.
  5. Ha all osten, sukker og vaniljesukker over i en foodprosessor.
  6. Kjør alt til det blir en jevn masse. Når massen er blitt fin, kjører du i ett og ett egg til alt er godt innarbeidet og du har en forholdsvis løs ostemasse.

 

Steking nr. 1 av bunn: 160 °C i 11-12 minutter.

  1. Ta nå formen ut. Sett den over i en litt dyp og større form, for eksempel en du bruke til å ha i stek. Den må være såpass dyp at du kan fylle vann opptil halvparten på ostekakeformen.
  2. Hell nå osteblandingen over den bakte kjeksen.
  3. Sett ostekakeformen over i den større pannen, og fyll på med varmt vann inntil du har kommet ca. halvveis opp på ostekakeformen. BAkes m.a.o. i vannbad, på samme måte som karamellpudding og vanlig Creme brulee.

 

Steking nr. 2:
  1. 160 °C i 40-45 minutter. Inntil osten er fast, men som med gele, skal den være litt skjelven.
  2. Slå av ovnen, og lukk opp ovnsdøren. Ikke ta ut kaken, men la den stå i ovn ytterligere 15 minutter.
  3. Ta den så ut og la den stå på benken i minst 30 minutter.
  4. Dekk den med klebeplast og sett den i kjøleskap i minst to timer før du tar den ut av formen.
  5. Når du tar kaken ut av formen, så sett den på et kakefat før du begynne å lage den klassiske creme brulee toppen.

 

Creme brulee topping
  1. Dryss på ett tynt lag med sukker.
  2. Bruk så en Creme brulee brenner, eller en skibrenner til å karamellisere sukkeret. Husk å la flammen være i bevegelse hele tiden, og aldri for lenge på ett punkt. Da kan du risikere å brenne sukkeret, samt smelte osten.
  3. La det karamelliserte sukkeret stivne før servering.

 

Servering: Du kan gjerne pynt med litt bær eller lignende, men kaken gjør seg også fint uten ytterligere pynt.

Allergi: Gluten og laktose. Kaken kan lett gjøres glutenfri ved å benytte glutenfri kjeks. Det finnes så vidt ikke kjent laktosefri Ricotta og Mascarpone. Derimot finnes det vanlige naturell kremost som er laktosefri. Så du kan bytte ut både Ricotta og Mascarpone med denne. Da mister du litt smak, og konsistens, men det vil fortsatt blir en god kake.


Les mer om hva Mascarpone ost er: Mascarpone

Les mer om hva Ricotta ost er: Ricotta

Pin It on Pinterest

Share This