Nydelig tilbehør til mange retter
Her har du min variant av coleslaw. Rask, enkel og god på smak. Passer til kjøtt, fisk og fugl. Det er en fin måte å få i seg sunne råkost på, og gjør det litt mer spennende. Coleslaw stammer fra det nederlandske ordet koolsla som betyr kålsalat. Blir best når den har stått kaldt noen timer i kjøleskapet.
Ingredienser:
1/4 hode rødkål (ca 400 g)
1 – 2 grønt fast syrlig eple (f.eks Granny Smith)
1 – 1 1/2 gulrot
Dressing
1 1/2 dl lettrømme
1 1/2 dl majones
1 ss søt sennep
saft fra 1/2 sitron
4-5 ts sukker (mer om du ønsker den søtere)
Salt/pepper
Fremgangsmåte:
Start med å kutt kålen finstrimlet. Skrell eplet og gulroten og riv dem grovt på et rivjern eller mandolin. Ha dem i samens med kålen. Skvis over saften fra sitronen og bland alt godt sammen.
Bland nå dressingen. Start med rømmen og ha så i alle de andre ingrediensene. Bland godt og smak til med sukker, salt og pepper. Hell så dressingen over grønnsakene og vendt alt godt sammen. Dekk til med klebeplast og sett i kjøleskapet minst 1 time eller lengre.
Serveres: Til fisk, fugl og kjøtt.
Allergi: Glutenfri. Den gjøres enkelt laktosefri ved å benytte laktosefri rømme. Har høyt FODMAP grunnet eple og laktosen. Så bytter du ut rømme med laktosefri variant og eple med revet ananas – får du et lavt FODMAP innehold. Ananas er et godt alternativ som gir en litt annen smak, men som er minst like god.