Copyright Coquere

Copyright Coquere

Nydelig tilbehør til mange retter

Her har du min variant av coleslaw. Rask, enkel og god på smak. Passer til kjøtt, fisk og fugl. Det er en fin måte å få i seg sunne råkost på, og gjør det litt mer spennende. Coleslaw stammer fra det nederlandske ordet koolsla som betyr kålsalat. Blir best når den har stått kaldt noen timer i kjøleskapet.

Ingredienser:
1/4 hode rødkål (ca 400 g)
1 – 2 grønt fast syrlig eple (f.eks Granny Smith)
1 – 1 1/2 gulrot

Dressing
1 1/2 dl lettrømme
1 1/2 dl majones
1 ss søt sennep
saft fra 1/2 sitron
4-5 ts sukker (mer om du ønsker den søtere)
Salt/pepper

Fremgangsmåte:
Start med å kutt kålen finstrimlet. Skrell eplet og gulroten og riv dem grovt på et rivjern eller mandolin. Ha dem i samens med kålen. Skvis over saften fra sitronen og bland alt godt sammen.

Bland nå dressingen. Start med rømmen og ha så i alle de andre ingrediensene. Bland godt og smak til med sukker, salt og pepper. Hell så dressingen over grønnsakene og vendt alt godt sammen. Dekk til med klebeplast og sett i kjøleskapet minst 1 time eller lengre.

Serveres: Til fisk, fugl og kjøtt.

Allergi: Glutenfri. Den gjøres enkelt laktosefri ved å benytte laktosefri rømme. Har høyt FODMAP grunnet eple og laktosen. Så bytter du ut rømme med laktosefri variant og eple med revet ananas – får du et lavt FODMAP innehold. Ananas er et godt alternativ som gir en litt annen smak, men som er minst like god.

Pin It on Pinterest

Share This