En ny vri er med colakokt skinkestek
Colakokt skinkestek
Det høres litt rart ut med colakokt skinkestek. Det er det derimot ikke. Cola`en sammen med de andre ingrediensene fungerer som en marinade. Når steken trekker i colamarinaden, får du en saftig stek med mye smak. Du bør ikke bekymre deg for at steken vil smake masse cola. Det gjør den ikke, men du får en litt svak søtsmak, som passer godt sammen med sennepen. Svin er en av de sunne kjøttslagene fordi den inneholde lite fett. Det likevel mange som av blant annet religiøse grunner ikke spiser svin, og det bør man notere seg. Her til 4 personer.
Ingredienser:
1,5 kg skinkestek
ca. 1,5 l Cola (ikke light)
3 sjalottløk
2 ts salt
1 ts pepper
1 ts malt chili
1 krm kajennepepper
Salt/Pepper på steka
Glasering
Dijon med honning
Colakokt skinkestek fremgangsmåte:
- Sørg for at steken har romtemperatur før du begynner.
- Gni inn salt og pepper på hele steken.
- Brun den så lett rundt hele i litt smør og olje i en stekepanne.
- Ha steken over i en ildfast form eller kjele med lokk, som tåler å stå i stekeovn.
- Kutt løken opp i grove biter.
- Hell over cola til steken så vidt er dekket.
- Ha i krydderiene. La den så vidt koke opp før du setter formen eller kjelen med lokket på inn i ovnen.
Bakes i ovn: På 150 C i ca. 1,5-2 timer. Ca. 1 time pr. kg. stek. Kjernetemperaturen må uansett ha 72 C. Ta steken ut og fjern svoren. Smør så hele steken med sennep.
Colakokt skinkestek serveres: I tynne skiver med potetmos eller gratinerte poteter og gode grønnsaker.
Allergi: Både gluten og laktosefri.
Svin er et forholdsvis sunt kjøtt med lite fett. Det er mange som av religiøse grunner ikke spiser svin, og som man bør notere seg. Les mer om svin her: Svin