Copyright Coquere

Copyright Coquere

Chili con carne rask og billig rett med mye smak

Chili con carne betyr chili med kjøtt. Retten har sin bakgrunn fra det meksikanske kjøkken, men selve retten Chili con carne stammer mest sannsynlig fra Texas i USA. Det er tradisjonelt en rett med chili, kjøtt eller malt kjøtt, bønner, løk og tomater. Her har du min variant av chili con carne, som er enkel og billig. Passer like bra når man ønsker å lage noe med skikkelig smak til mange, eller bare til noen få. Til ca. 4 personer


Ingredienser:

500 g karbonadeig (evt. kjøttdeig)
1-2 sjalottløk
1/4 kinesisk hvitløk
1 boks chilibønner
1 boks hakkede tomater
1/2 paprika gul/grønn
0,5 frisk chili (eller en hel hvis det skal være sterkt)
0,5 boks mais (ca. 75 g mais)
Saften fra 0,5 lime/sitron
1 ss sukker
Chilikrydder

Salt og pepper


Fremgangsmåte:

Stek karbonadedeigen i en stekepanne med olje. Hakk løk og hvitløk – blank denne lett i stekepannen. Ha så dette over i en kjele. Tilsett chilibønnene med sausen, og de hakkede tomater. Skyll og rens paprikaene. Fjern frøene fra chilien. Skjær paprikaen i mindre terninger, og finhakk chilien. NB! husk regelen det går alltid an å ta i mer, men aldri å ta ut. Chili har forskjellige styrker, så bedre å prøve seg frem inntil du når den rette styrken. Personlig så synes jeg det også er greit å ha litt chili, eller chilikrydder på bordet. Da kan gjeste selv øke styrken. Tilsett i gryten. La det hele småsimre 3-4 minutter.

Smak til med salt/pepper, samt limesaft og sukker. Det skal være en god balanse mellom det syrlige og det søte, samt styrken fra chilien. Ha i evt. enda mer chilikrydder. Ha tilslutt i maisen.


Serveres:
 Ris, tortillachips, en frisk salat og litt rømme.


Allergi: Gluten- og laktosefritt. (Du må velge laktosefri rømme som tilbehør, hele retten er ellers laktosefri. Litt obs på tortillachipsen, disse skal være laget av mais, men kan inneholde hvetemel. Da er de i så fall ikke glutenfrie) Høyt FODMAP innehold. Dette skyldes hvitløken, sjalottløken og chilibønnene. Utelater du disse får du et lavt FODMAP innehold. NB! totillachipsen må være laget på mais for å ha lavt FODMAP innehold, og ikke hvetemel. 

Pin It on Pinterest

Share This