Burritos med kjøttdeig er enkel og rask mat
Burritos med kjøttdeig er superenkel og god lørdagskos. Den kan gjøres så hot eller mild som du selv ønsker.
Ingredienser:
400 g kjøttdeig/kyllingkjøttdeig
0,5 gul løk
1 krm kajennepepper
1 krm chilikrydder
(Alternativt bytt ut begge krydrene med ferdig tacokrydderblanding)
0,5 dl vann
1 gl tacosaus (mild, eller hot avhengig av smak)
2 dl maiskorn
1 rød paprika
6 store tortillas
Ca. 150 g revet gulost til gratinering.
Fremgangsmåte:
Hakk løken og stek kjøttdeigen sammen med løken. Tilsett krydder, vann og tacosaus. La dette småkoke noen min. Finhakk paprikaen å ha den og mais i. Legg noen skjeer av fyllet oppe på tortillaene. Rull og brett de sammen. Legg de med skjøtene ned i en smurt ildfastform. Dryss over revet ost. Settes midt i en ovnen som er forvarmet til 180 C. Slå ovnen over på gratineringsfunksjon/overvarme eller grillelement, og øk temperaturen til 250 C. Gratiner til osten er smeltet og begynner å bli litt gyllen.
Serveres: Med salat og rømme.
Allergi: Ost kan stort sett spises av de med laktoseintoleranse. Retten er ikke glutenfri, men det finnes nå gode glutenfrie tortillas i velassorterte dagligvarebutikker. Da får du et helt glutenfritt alternativ. Høyt FODMAP innehold grunnet hvete i tortillasene og løken. Utelater du løk, og benytter glutenfrie tortiallas laget på mais, får du et lavt FODMAP innehold.