Copyright Coquere

Copyright Coquere

Burritos med kjøttdeig er enkel og rask mat

Burritos med kjøttdeig er superenkel og god lørdagskos. Den kan gjøres så hot eller mild som du selv ønsker.


Ingredienser:

400 g kjøttdeig/kyllingkjøttdeig
0,5 gul løk
1 krm kajennepepper
1 krm chilikrydder

(Alternativt bytt ut begge krydrene med ferdig tacokrydderblanding)

0,5 dl vann
1 gl tacosaus (mild, eller hot avhengig av smak)
2 dl maiskorn
1 rød paprika
6 store tortillas

Ca. 150 g revet gulost til gratinering. 


Fremgangsmåte:

Hakk løken og stek kjøttdeigen sammen med løken. Tilsett krydder, vann og tacosaus. La dette småkoke noen min. Finhakk paprikaen å ha den og mais i. Legg noen skjeer av fyllet oppe på tortillaene. Rull og brett de sammen. Legg de med skjøtene ned i en smurt ildfastform. Dryss over revet ost. Settes midt i en ovnen som er forvarmet til 180 C. Slå ovnen over på gratineringsfunksjon/overvarme eller grillelement, og øk temperaturen til 250 C. Gratiner til osten er smeltet og begynner å bli litt gyllen.


Serveres:
 Med salat og rømme.

Allergi: Ost kan stort sett spises av de med laktoseintoleranse. Retten er ikke glutenfri, men det finnes nå gode glutenfrie tortillas i velassorterte dagligvarebutikker. Da får du et helt glutenfritt alternativ. Høyt FODMAP innehold grunnet hvete i tortillasene og løken. Utelater du løk, og benytter glutenfrie tortiallas laget på mais, får du et lavt FODMAP innehold. 

Pin It on Pinterest

Share This