Brødpudding

Brødpudding en nydelig middag som er enkel å lage

Brødpudding

Brødpudding er mest kjent som dessert, men det kan også serveres som en middagsvariant som her. Brødpudding er middag på lavbudsjett, men det er ikke noe å si på smaken. Her har du en nydelig middag som er enkel å lage. Den er mettende, og oppskriften gir middag til minst 4 personer. Du kan fylle den etter eget hode, og her har du et forslag.

 

Ingredienser:

120-140 g bacon
½ – 1 løk
1 fedd hvitløk
100 g spinatblader
150 g sopp
Ca. 200 g revet ost
Ca. 250 g brød eller ca. 10 skiver toaststørrelse.
7 egg
3,5 dl melk
1 ts salt
1 ts malt pepper
1 krm. muskat
Litt smør/olje

 

Fremgangsmåte: Brødpudding
  1. La brødskivene ligge ute å tørke litt, eller rist de lett i brødrister. Ikke så mye at de får farge. Skjær vekk skorper og tilpass skiven til formen slik at du får to lag.
  2. Skjær løken i skiver, og hakk hvitløken fint. Kutt opp soppen i grove biter. Kutt bacon opp i passende terninger.
  3. Fres sopp, hvitløk og bacon lett i en panne. Sett til side.
  4. Fres så spinaten slik at den faller sammen. Sett til side.
  5. Visp sammen egg, melk og krydder.
  6. Smør formen du skal bruke. Legg så et lag med brød. Fordel jevnt over ca. halvparten av den rå løken, og blandingen med sopp, hvitløk og bacon. Samt spinaten. Dryss over ca. halvparten av osten. Legg et nytt lag og gjenta det hele, med unntak av osten. Hell nå over eggeblandingen.
  7. Bruk f.eks. klebeplast og legg denne tett ned på. Trykk lett rundt slik at alt brødet bløtes i eggestanden. La formen stå i 30- 60 min. Når du setter brødpuddingen i ovnen dryss over ost.

 

Stekes: 200 °C midt i ovn i ca. 30 minutter eller til eggestand er fast, og du har en gyllen skorpe på toppen. Ta ut og la brødpuddingen stå og hvile i 10 min.

Brødpudding serveres: Varm og evt. med en salat.

Allergi: Gluten og laktose. Enkelt å lage både gluten- og laktosefri. Benytt glutenfritt brød og laktosefri melk. Høyt FODMAP. Du kan redusere dette ved å bruke speltbrød, glutenfritt brød og laktosefri melk. Det er høyt FODMAP i sopp og løk. Du kan evt. da bytte disse ut med andre ingredienser som f.eks. den grønne delen av vårløken.


Les mer om brødpudding her: Brødpudding

Pin It on Pinterest

Share This