Ekte bringebærgele – kan ikke sammenliknes med smaken fra halvfabrikata og ferdigprodukter.
Bringebærgele
Det å lage sin egen gele fra bunn av er mye enklere enn mange tror. Har du alle ingrediensene så lager du bringebærgele på under 10 minutter. Du må selvfølgelig etter det vente på at den stivner. Det er likevel smaken som gjør forskjellen! Bringebærgele fra bunn kan overhode ikke sammenliknes smaken fra halvfabrikata og ferdigprodukter. Geleene smaker ekte og rene bringebær. Jeg bruker gelatin i denne oppskriften. Det er et animalsk produkt, men det finnes alternativer. Se nederst i oppskriften.
Ingredienser:
400 g bringebær
3 dl vann
125 sukker
5-6 gelantinplater. (Avhengig om du får 5-6 dl væske)
Bringebærgele fremgangsmåte:
- Legg gelatin i bløt i kaldt vann i ca. 2 minutter.
- Ha vann, sukker og bringebær i en kjele. Kok opp og la det små koke i en 2-3 minutter. Med en potetstapper eller lignende moser du så bærene. La det små koke 1-2 minutter til.
- Sil saften av bærene gjennom en sikt over i ett liter mål. Klem nå vannet ut av gelatinen og rør det inn saften til all gelatin har løst seg opp.
- Hell geleen over i en storform som rommer ca. 0,5- 0,6 liter eller små porsjonsformer. Oppskriften holder til 6-8 små porsjonsformer.
- Sett kaldt i kjøleskapet 3-4 timers tid til den har stivnet.
Bringebærgele serveres: Med krem og vaniljesaus. Se egen oppskrift til vaniljesaus: Vaniljesaus
Allergi: Gluten og laktosefri. Lavt FODMAP
Produkt anbefalinger:
Jeg bruker kun Gelita gelatin. Les mer om disse her:
Gelita
Laktosefrie produkter les mer hos:
TINE ARLA
Les mer om agar som et vegetar alternativ til gelatin: Agar