Blomkål og purreløksuppe – Copyright Coquere

Det er en sunn, men også mettende suppe

 

Blomkål og purreløksuppe

Blomkål og purreløksuppe er en forholdsvis rask suppe å lage. Du bruker neppe noe mer enn ca. 30-40 minutter. Blomkål kalles ofte også den hvite dronningen av grønnsaker. Blomkål inneholder lite fett og kalorier, men inneholder mye proteiner, fiber og C-vitamin. Det er mange grunner til å spise mer blomkål. Den har flere helsegevinster, den inneholder flere antioksidanter, som blant annet kan forbygge flere typer kreft. Blomkål påstås også å ha blodtrykksregulerende egenskaper, dermed sunt for hjertet. Du kan lese mer om helsegevinstene ved blomkål i linken nederst i oppskriften. Det er dermed en sunn, men også mettende suppe. Dette er en suppe du kan servere både i hverdagen og i selskapeligheter.  Oppskriften gir suppe som hovedrett til ca. 4 personer.

 

Ingredienser

1 purreløk
2 poteter
2 små blomkål ca. 650-700 g
5 dl kyllingkraft (kan byttes ut med svak buljong)
5 dl vann
3 dl matfløte
Salt
Pepper
Muskat

 

Fremgangsmåte
  1. Start med å kutte opp blomkålen i mindre biter. Kutt så opp purreløken. Skrell potetene og del de opp mindre biter.
  2. Ha alt over kjele og ha i kraft og vann. Kok opp, og la det småkoke til alt er gjennomkokt. Legg til side noen blomkålkranser.
  3. Ha alt over i en blender, og kjør alt til du får en glatt suppe.
  4. Hell alt tilbake kjelen, ha i fløte. Kok opp og smak til med krydderiene.

 

Serveres: De kokte blomkålkransene, godt brød, eventuelt drisle over olivenolje. Pynt gjerne med litt sprø skinke el.

Allergi: Glutenfri. Laktosefri om du bruker laktosefri fløte. Høyt FODMAP.


Les mer om blomkål og dens helsefordeler: Blomkål

Muskat er et aromatisk krydder med flere egenskaper foruten å gi smak til blomkål og purreløksuppe i denne oppskriften. Les mer her: Muskat

Pin It on Pinterest

Share This