Copyright Coquere

Copyright Coquere

Biscotti her med mandler og valnøtter

Lenge syntes jeg biscotti så kjedelig ut, helt til jeg en gang for noen år siden forsøkte biscotti til kaffen. Da forstod jeg hvorfor italieneren er så begeistret for de små søte kjeksene. De passet utmerket til å dyppe i kaffen, og du kan variere innholdet. Det er likevel viktig med litt sitrusskall i for å få den riktige smaken. Nøtter er et must, selv om de selvfølgelig kan bakes uten. Biscotti er forbausende enkle å bake, så her har du ingen unnskyldning til ikke å forsøke. Biscotti betyr forøvrig dobbelt stekt.

 

Ingredienser:

100 g smør (skikkelig smør, f.eks meierismør)
2 dl sukker
1 ts ekte vaniljesukker
1 ts bakepulver
0,5 ts salt
Zesten av 1 sitron (zest  er kun den gule del av skallet)
1 stk egg
4 dl speltmel
200 g nøtter (Mandler, valnøtter, peanøtter e.l.)
Du kan gjerne ha en blanding av forskjellige nøtter

 

Fremgangsmåte:

1.     Når du skal lage biscotti, starter du med å hakke mandlene og pistasjnøtter grovt for hånd. Vask sitronen godt. Bruk en zester, eller annet rivjern å riv av skallet.

2.     Rør smør, sukker og vaniljesukker mykt. Tilsett salt og egget – rør om. Vend i nøttene og sitronskallet. Bland hvetemel og bakepulver – sikt melet så inn i resten av deigen og arbeid det inn. Deigen skal være ganske fast, så dersom den evt. blir litt fuktig ha i mer mel.

3.     Del deigen i to til fire emner, avhengig av hvor store biscotti du ønsker. Deig emnene skal uansett være like store. Trill så ut lange, smale lengder. Trykk dem litt flate.

 

Steking nr. 1: Stek midt i ovnen ved 200 °C i ca. 15 minutter. La biscottiene avkjøles litt på platen.

 

4.     Mens kakene fortsatt er litt varme, skjærer du lengdene på skrå til små biscotti-kaker, og legg dem med snittflaten opp.

 

Steking nr. 2: Sett dem tilbake i ovnen og la dem” tørke” ved 50°C til de er helt tørre og sprø, det tar ca. 40 minutter.

 

Avkjøl på rist og oppbevar biscotti i en tett boks. De holder seg bra inntil 2 mnd.

 

Serveres: Tradisjonelt til sterk kaffe som espresso eller dessertvin.

 

Allergi: Laktosefri. Ikke glutenfrie. Lav FODMAP – dette forutsetter at du ikke bruker mandler. Det er lav FODMAP i valnøtter, peanøtter og pecan.

Pin It on Pinterest

Share This