Copyright Coquere

Biff Stroganoff- Copyright Coquere

Biff stroganoff med ris og salat

 

Biff Stroganoff

Det sies at kokken til Greve Alexander Stroganov vant en matkonkurranse med biff stroganoff en gang på slutten av 1700-tallet eller begynnelsen av 1800-tallet. Denne kjente russiske retten er nydelig og ikke så vanskelig å lage. Det sies at retten må inneholde biff, sopp, rømme og fransk sennep for å kalles Biff stroganoff. Her har du en rett som er avviker litt fra originalen, men fortsatt har den alt. Smaker like godt i dag som for over 200 år siden.

 

Ingredienser

750 g oksefilet
2 store løk
4 ss smør
2 ss hvetemel (strøkne skjer)
3 dl kjøttkraft eller kjøtt buljong
3 dl lettrømme evt matfløte
0,5 dl madeiravin eller portvin
1 ss sennep
2 ss tomatpure
Salt og pepper
250 g sjampinjonger
Litt revet muskatnøtt

 

Fremgangsmåte
  1. Skjær biffen enten i 1 cm terninger, eller tynne strimler på 2 cm. Stek i omganger raskt og legg til side. Kok ut pannen mellom hver steking og ta vare på kraften.
  2. Hakk løken fint og surr den i stekepannen med litt smør til den er blank.
  3. Ha løken og biffen over i kjelen sammen med melet, bland godt slik at melet fordeler seg på det meste av kjøttet. Ha så i vinen, og kraften. (Tilsett evt. litt buljong dersom du ikke har fått 3 dl kraft.) La den stå å simre under lokk til kjøttet i minst 30 minutter, eller til det er mørt.
  4. Mens kjøttet står og simrer – del opp sjampinjonger i skiver. Ha så i sjampinjongene, tomatpureen, sennepen, og rømmen. La det stå og trekke på svak varme i ca. 5 min.
  5. Salt og pepper etter smak. Tilsett litt revet muskatnøtt, men kan sløyfes om ønskelig.

 

Biff Stroganoff serveres: Med salat, hjemmelaget potetmos eller ris.

Allergi:
 Laktosefri ved å bytte ut rømme eller fløte med laktosefrie varianter. Bruk glutenfritt mel isteden for hvetemel for å få den helt glutenfri. Høyt FODMAP – du må bytte ut hvetemel med spelt eller glutenfritt, samt utelate sopp. I tillegg må du utelate vanlig løk, som alternativt kan du bruke den grønne del av purre eller vårløk.


Les mer om biff som kjøtt eller steak som det heter på engelsk (engelsk tekst): Steak

Pin It on Pinterest

Share This