Bestemors kremete dessert er silkemyk, og rask å lage
Bestemors kremete dessert
Bestemors kremete dessert, eller La Cremina Della Nonna som denne italienske desserten heter, er utrolig enkel å lage. Den er silkemyk, og er rask å lage, med få ingredienser, som mye innen italiensk matlaging. Den smaker nydelig, men har en mild smak. Derfor vil den nok settes pris på av de fleste. Du vil sannsynligvis ikke bruke mer enn 10 minutter på å lage den. Deretter må den stå kaldt i minst 3 timer. Dette er m.a.o. en perfekt dessert å servere gjester. Du kan fint lage den ferdige dagen i forveien, om du ønsker. Oppskriften gir dessert til 4-5 personer.
Ingredienser
250 g mascarpone
2 egg
3 spiseskjeer sukker
2 teskjeer vaniljesukker av god kvalitet
1-2 spiseskjeer rom/konjakk el. lignende om ønskelig.
Garnityr
Malt kanel
Bær
La Cremina Della Nonna fremgangsmåte
- Del eggene i hvite og plomme.
- Visp plommene sammen med mascarpone, vaniljesukker og sukker til en glatt røre. På dette stadiet kan du eventuelt også ha i rom/konjakk el. lignende.
- Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig sammen med mascarponekremen.
- Fordel kremen i passende porsjonsskåler.
- La desserten stå kald i kjøleskap minst 3 timer.
La Cremina Della Nonna servering: Pynt med litt bær, og dryss over litt kanel. Server gjerne med en god kopp espresso.
Allergi: Glutenfri. Laktose. Det finnes ikke laktosefri mascarpone, men det finnes mange gode nøytrale kremoster som er et godt alternativ. Høyt FODMAP bunner i laktose, og bytter du ut med en laktosefri kremost får du lavt FODMAP.
Hva er mascarpone, litt mer omfattende artikkel (engelsk tekst) Mascarpone
Hva er mascarpone (norsk) Mascarpone