Copyright Coquere
Banantrifle pai er en nydelig og kremet dessert

Banantrifle pai

Banantrifle pai er en enkel dessert å lage. Det er en smaksbombe og en mektig dessert. Kombinasjonen med knasende bunn, den nydelige kremete vaniljen, banan og salt karamellsaus slår an hos de fleste. Her vil du raskt forstå at dette er en dessert du fint kan jukse, og det meste kan du kjøpe inn ferdig. Det jeg ikke vil anbefale er å bruke ferdig karamellsaus. Den blir for tynn, og mangler både dybde- og saltsmak. Kjøpt vaniljekrem er et bra alternativ for å gjøre det enklere. Selvfølgelig blir ikke smaken det samme, som når du lager den fra bunn av med ekte vanilje. Banantrifle pai er såpass kraftig dessert, at jeg lager den i små porsjonsformer. Noe som gav 8 desserter med mine former.


Ingredienser:

2 bananer

Paibunn

180 g digestive kjeks
3 ts sukker
75 g smør

Vaniljekrem

Se egen oppskrift hvor du bruker 3 ½ ss maisenna: Vaniljekrem  

Salt karamellsaus

Se egen oppskrift hvor du bruker 2 – 2 ½ dl fløte og 1 ½ ts salt: Karamellsaus  

Garnityr

Pisket krem
Bananskiver, sjokolade e.l.

 


Fremgangsmåte:
  1. Start med å lage vaniljekremen som beskrevet i oppskriften. Her skal du ha en tykk krem så derfor må du bruke 3 ½ ss maisenna.
  2. La den stå å kjøle seg ned til romtemperatur.
  3. Lag karamellsausen som beskrevet i oppskriften. La denne også stå å kjøle seg ned til romtemperatur.

Paibunn

  1. Knus så digestivekjeks eller kjør den i en foodprosessor.
  2. Ha i sukker, smelt smøret og ha dette over kjeksen. Bland godt.
  3. Ha så 1-2 ss ferdig kjeksmasse over i passende porsjons- former. Bruk et glass el. lignende til å trykke paibunnen lett ned. Slik at du får ca. 1 cm pai bunn

Montering

  1. Ha over vaniljekrem. Du kan bruke en sprøytepose e.l. Det kan være enklere om du har små porsjonsformer. Ha i såpass at du får et lag på 2-2 ½ cm tykt lag.
  2. Skrell banene og skjær opp bananen i passende skiver. Jeg bruker ca. ½ cm tykkelse. Legg nå i et fint lag bananer over vaniljekremen til den er helt dekket.
  3. Hell så over karamellsaus inntil bananskivene dekkes.
  4. Sett i kjøleskapet 1-2 timer eller inntil servering.

 

Serveres: Med en kremdott. Du kan også eventuelt pynte mer med f.eks. reven sjokolade, bananskiver e.l.

Allergi: Både gluten og laktose. Gjøres enkelt både gluten og laktosefri ved å benytte glutenfri digestive kjeks, laktosefri melk i vaniljekremen og laktosefri fløte i karamellsausen. Høyt FODMAP skyldes melet i kjeksen og laktosen. Lavt FODMAP får du da på samme måte som beskrevet foran ved å lage den gluten og laktosefri

Pin It on Pinterest

Share This