Banan fritters – Copyright Coquere

Banan fritters smaker nydelig

Banan fritters

Banan fritters har ingen god norsk oversettelse. Det er ikke det samme som friterte bananer, for her lager man en røre med mosede bananer som friteres. De er vanlig brukt på de karibiske øyer og i Sør-Afrika. Du finner likevel varianter i de fleste land som dyrker bananer. I de nevnte land servers de til frokost, lunsj og til kos. Her de utrolig populære og har du først laget de, forstår du hvorfor. De er enkle, billige og raske å lage. Samtidig smaker de ny friterte og varme helt utrolig godt. Ønsker du kan du også tilsette litt mer melk i røren, og bruke den som bananpannekakerøre. Den smaker også nydelig.

 

 

Ingredienser:

3 modne bananer
1 dl melk
2 egg
25-30 g smør
2,25 dl spelt mel (fint)
3 ss demerarasukker alternativ hvitt
1 ½ ts bakepulver
½ ts salt
1 ts vaniljesukker
1-2 krm malt kanel (kan sløyfes)
Litt revet muskat (kan sløyfes)

 

1-0,75 liter nøytral olje til fritering
Garnityr
Sirup, lønnesirup eller melis
Sitronmelisse

 

Fremgangsmåte: Banan fritters
  1. I en bolle, eller foodprosessor, mos bananene.
  2. Smelt smøret. Ha i melk, egg og smeltet smør. Kjør eller bland til du får en fin jevn røre.
  3. I en separat bolle bland sammen alle de tørre ingrediensene.
  4. Miks nå de tørre ingrediensene over i bananblandingen inntil du får en jevn blanding.
  5. La blandingen stå og hvile i en 5 minutters tid.

 

Fritering: I en tykk kjele med passe høye kanter eller friteringsmaskin, varmer du opp oljen til 190 ˚C. Dropp nå ca. 1 spiseskje røre i oljen, og friter i en 3-5 minutter inntil de er brune på alle sider. Legg de ferdig banan fritersene på et tørkepapir, slik at overskuddsolje renner av.

Serveres: Lune med litt is eller krem. Drisle gjerne over litt sirup eller dryss over melis. Pynt gjerne med sitronmelisse og noe oppskårede bananbiter. Banan fritters

Allergi: Gluten og laktose. Gjøres enkelt laktosefrie ved å benytte laktosefri melk. Glutenfritt mel burde går helt fint å benytte her. Høyt FODMAP, dette skyldes at modne bananer har høyt FODMAP innhold. Bruker du faste, men gule bananer, samt laktosefri melk får du et lavt innhold av FODMAP.

Pin It on Pinterest

Share This