Bakt avokado – Copyright Coquere

Bakt avokado med egg smaker godt

 

Bakt avokado

Bakt avokado med egg smaker godt. I tillegg inneholde både avokado og egg utrolig mye sunne næringsstoffer. Her har du en liten smårett som er rask å lage. Den har en nydelig konsistens, og det knasende baconet gir en fin kontrast. Her til 1 person men enkelt å lage til flere.

 

Ingredienser:

1 Avokado (spiseklar/moden)
2 egg små
2 skriver bacon
Salt
Pepper
Gressløk
Litt olivenolje

 

En liten salat av valgfrie grønnsaker.

 

Fremgangsmåte:
  1. Del avokadoen i 2 deler, bruk kniven til å ta ut sten. Det er enklest ved at du hakker forsiktig på sten, slik at knivbladet fester seg i sten. Vri så rund og ta ut sten. Bruk en teskje til å ta ut noe av avokadokjøttet. Dette slik at du får rom nok til et egg. Du må bruke et lite egg. Du kan eventuelt helle av litt av eggehviten.
  2. Plasser de halve avokadoene støtt i en ildfast form. Dersom de blir for runde i bunn kan du bruke en kniv å skjære den litt flat. Da står de stødigere.
  3. Ha nå et egg i hver av avokado delen. Dryss over salt og pepper. Sett avokadoen i ovn.
  4. Kutt nå bacon i små biter, og stek denne i en stekepanne til du får den sprø. Sett til side.
  5. Lag eventuelt en liten salta av grønnsaker du liker.
  6. Når avokadoen er ferdig bakt, dryss over bacon, litt gressløk og olivenolje.

 

Stekes: 12-15 minutter på 220 °C midt i ovnen til eggehviten er stivnet men plommen er løs.

 

Serveres: Umiddelbart med en liten salat ved siden av.

 Allergi: Gluten. og laktosefri. Høyt FOODMAP.


Du kan lese mer om avokadoens opprinnelse og næringsstoffer her: Avvokado

Pin It on Pinterest

Share This