Bakt avokado med egg smaker godt
Bakt avokado
Bakt avokado med egg smaker godt. I tillegg inneholde både avokado og egg utrolig mye sunne næringsstoffer. Her har du en liten smårett som er rask å lage. Den har en nydelig konsistens, og det knasende baconet gir en fin kontrast. Her til 1 person men enkelt å lage til flere.
Ingredienser:
1 Avokado (spiseklar/moden)
2 egg små
2 skriver bacon
Salt
Pepper
Gressløk
Litt olivenolje
En liten salat av valgfrie grønnsaker.
Fremgangsmåte:
- Del avokadoen i 2 deler, bruk kniven til å ta ut sten. Det er enklest ved at du hakker forsiktig på sten, slik at knivbladet fester seg i sten. Vri så rund og ta ut sten. Bruk en teskje til å ta ut noe av avokadokjøttet. Dette slik at du får rom nok til et egg. Du må bruke et lite egg. Du kan eventuelt helle av litt av eggehviten.
- Plasser de halve avokadoene støtt i en ildfast form. Dersom de blir for runde i bunn kan du bruke en kniv å skjære den litt flat. Da står de stødigere.
- Ha nå et egg i hver av avokado delen. Dryss over salt og pepper. Sett avokadoen i ovn.
- Kutt nå bacon i små biter, og stek denne i en stekepanne til du får den sprø. Sett til side.
- Lag eventuelt en liten salta av grønnsaker du liker.
- Når avokadoen er ferdig bakt, dryss over bacon, litt gressløk og olivenolje.
Stekes: 12-15 minutter på 220 °C midt i ovnen til eggehviten er stivnet men plommen er løs.
Serveres: Umiddelbart med en liten salat ved siden av.
Allergi: Gluten. og laktosefri. Høyt FOODMAP.
Du kan lese mer om avokadoens opprinnelse og næringsstoffer her: Avvokado