Bærkompott redigert
Lun bærkompott med hjemmelaget vaniljeis

Bærkompott er en nydelig, og enkel klassisk dessert å lage. Det er også opp til deg hva slag av frukter eller bær du bruker. Det eneste du bør tenke på er vannmengden i bærene, og justere for dette. Du kan servere en bærkompott separat, med litt krem eller fløte. Bærkompott passer også svært godt å komplementere is eller f. eks semulepudding. Her til 4-6 personer.

 

Ingredienser:
100 g bringebær
300 g blåbær
400 g jordbær
2 dl vann
2 ts ekte vaniljesukker
250 g sukker

2 1/2 ss maizena rørt ut i 0,5 dl vann

Fremgangsmåte:
Del jordbærene i 2 og kok opp vannet med sukker. Ha så først opp i jordbærene, la de koke litt før du har opp i bringebær. Når bærene begynner å bli gjennomkokt så har du opp i blåbærene. Gi så kompotten et siste oppkok og ha i maizenaen. Rør godt og sett til side slik at det kjølner.

Serveres: For seg selv – kald eller lummen med litt fløte, krem eller vaniljesaus. Men smaker også helt utmerket til is.

Allergi: Gluten- og laktosefri. Lavt FODMAP

Pin It on Pinterest

Share This