Lun bærkompott med vaniljeis
Bærkompott
Bærkompott er en fantastisk og enkel klassisk dessert som du kan lage på kort tid. Det beste med denne desserten er at du kan velge hvilke frukter eller bær du vil bruke, slik at du kan tilpasse den etter din personlige smak og preferanser. Det er viktig å ta hensyn til vanninnholdet i bærene og justere mengden væske i oppskriften deretter.
En servering av bærkompott kan nytes separat, men det er også deilig å servere den med en liten porsjon krem eller fløte. Bærkompotten passer også utmerket som en smakfull komplementær topping til iskrem eller for eksempel semulepudding. Du trenger ikke å begrense deg til å lage bærkompott bare i bærsesongen, da du enkelt kan bruke frosne bær året rundt. Oppskrift til 4-6 personer
Ingredienser
100 g bringebær
300 g blåbær
400 g jordbær
2 dl vann
2 ts ekte vaniljesukker
250 g sukker
2 1/2 ss maizena rørt ut i 0,5 dl vann
Fremgangsmåte
- Del jordbærene i 2 og kok opp vannet med sukker.
- Ha så først opp i jordbærene, la de koke litt før du har opp i bringebær.
- Når bærene begynner å bli gjennomkokt så har du opp i blåbærene.
- Ønsker du en glattere kompott, bruk en stavmikser, til du får en helt glatt og jevn kompott.
- Ha i maizenaen.
- Gi kompotten et siste oppkok
- Rør godt og sett til side slik at det kjølner.
Serveres: For seg selv – kald eller lummen med litt fløte, krem eller vaniljesaus. Men smaker også helt utmerket til is.
Allergi: Gluten- og laktosefri. Lavt FODMAP
Les hvorfor frukt og bær er sunt, hvorfor du bør bruke dette mer i kosten: Frukt og bær