Copyright Coquere

Copyright Coquere

Bærcoulis til Panna Cotta

 

Coulis er gammelfransk og betyr å sile. Bærcoulis er m.a.o. en bærsaus som man siler slik at den blir helt jevn, og uten hverken klumper eller bærsteiner. Det går like fint å lage bærcoulis med frosne tinte bær som helt ferske.

Ingredienser:

1/2 dl vann
1/2 dl sukker
100 g bringebær
100 g jordbær

 

Fremgangsmåte:

  1. Kok opp vann og sukker.
  2. Ha sukkerlaken og bærene i en hurtigmikser eller foodprosessor. Kjør det hele til en jevn saus.
  3. Sil så sausen gjennom et fin sikt.

Dette er mitt forslag, men du kan variere så mye du vil. Både med flere bærtyper, eller andre bær. Gir ca 2 1/2 – 3 dl coulis.

Serveres: Til is, Panna Cotta o.l.

Allergi: Både gluten og laktosefri. Lavt FODMAP.

Energi innehold totalt (2,5 dl): 865/207 kj/kcal pr 0,5 dl: 346/83 kj/kcal

Pin It on Pinterest

Share This