Bærcoulis til Panna Cotta
Coulis er gammelfransk og betyr å sile. Bærcoulis er m.a.o. en bærsaus som man siler slik at den blir helt jevn, og uten hverken klumper eller bærsteiner. Det går like fint å lage bærcoulis med frosne tinte bær som helt ferske.
Ingredienser:
1/2 dl vann
1/2 dl sukker
100 g bringebær
100 g jordbær
Fremgangsmåte:
- Kok opp vann og sukker.
- Ha sukkerlaken og bærene i en hurtigmikser eller foodprosessor. Kjør det hele til en jevn saus.
- Sil så sausen gjennom et fin sikt.
Dette er mitt forslag, men du kan variere så mye du vil. Både med flere bærtyper, eller andre bær. Gir ca 2 1/2 – 3 dl coulis.
Serveres: Til is, Panna Cotta o.l.
Allergi: Både gluten og laktosefri. Lavt FODMAP.
Energi innehold totalt (2,5 dl): 865/207 kj/kcal pr 0,5 dl: 346/83 kj/kcal