Azteksuppe1
Azteksuppe smaker nydelig med focaccia

Azteksuppe kommer som navnet tilsier fra Sør-Amerika. Aztekerne var et folkeslag som dominerte Mexico og litt sydover frem til 1500-tallet. Om suppen faktisk stammer fra dem vites ikke. Den serves i vært fall ofte i Mexico og Guatemala. Den er både het og varm med en fin kald kontrast i salsaen. Den servers paradoksalt nok i den varme perioden i Sør-Amerika, men her hjemme passer den fint til høst og vinterperioden. Her har du en suppe med lite fett og minimalt med karbohydrater. Så både et sunt og godt alternativ. Gir ca 4 små porsjoner til en forrett. Dobler du mengden får du 4 mer vanlige porsjoner.

 

Ingredienser:

Suppen:

1 stor gul løk
2 fedd hvitløk
1 chili uten frø (mengden er avhengig av styrken på chilien) 
5 dl kyllingkraft/buljong
1 kyllingfilet

Salt


Salsaen:

75 g tomater
2 vårløk (1 dersom den er stor)
1/2 avokado
Saft av en 1/2 lime/sitron
Salt/pepper
2 ss hakket fersk koriander (evt. blad persille)

Fremgangsmåte:
Suppen:

Start med å finhakk løken, chilien og riv hvitløken. Stek løken lett i en kjele med litt smør til den blir blank. Ha samtidig i chilien. NB! chili har veldig forskjellige styrker så 1 chili kan være alt for mye, her må du prøve deg litt frem. Skjær så opp kyllingfileten i terninger på ca 1×1 cm. Ha i kyllingkraften/buljongen la den koke opp før du tar i kyllingen. La denne suppen simre en 3-4 min til kyllingen er gjennomkokt.

Salsaen:

Ha alt i en liten bolle. Kutt opp tomatene og avokadoen til passe små pene biter, skjær vårløken i tynne skiver. Press over lime eller sitronsaft. Ha over litt kvernet salt/ pepper og hakket koriander. Bland godt. La salsaen stå tildekket i kjøleskapet mens suppen simrer.

 

Serveres: Ha suppen over i passe små suppetallerkener. Ta 1-2 ss av salsaen og legg i midten av suppen. Du kan i tillegg ha en 1-2 ts med rømme eller creme fraiche oppe på salsaen.

Allergi: Både gluten- og laktosefri. Svært høyt FODMAP innehold

Pin It on Pinterest

Share This