Avokado
Avokado

Avokado med reker er liten fin forrett som de fleste liker. Avokado og reker er både godt og sunt. Her til ca 6 personer


Ingredienser:

500 g reker
3 modne avokadoer
1-2 sitron

Saus
2 ss majones
4 ss lettrømme
Salt
Kajennepepper
½ dl finhakket dill

Pynt
6 ts sort kaviar (lodderogn)
Bladpersille eller dillkvaster

 

Fremgangsmåte:

  1. Rens rekene og sett dem kaldt.
  2. Bland majones og rømme. Smak til med salt og kajennepepper. Rør inn den finhakkede dillen. Sett sausen kaldt. Dette kan du forberede i forveien.
  3. Når gjestene kommer og retten skal serveres. Del avokadoene på langs, ta ut kjernen og ta ut avokadofruktkjøttet pent med en skje slik at hver avokado blir 2 halvformer. Skjær hver halvdel til pene skiver. Legg avokadoen så utover på en skjæreskive e.l. å klem sitronsaft av 1/4 sitron på. Legg disse i vifteform utover en tallerken.
  4. Fordel rekene pent på toppen. Legg en spiseskje med saus oppe på rekene. Ha en teskje kaviar på toppen og pynt med dill.


Serveres:
 Med en snittet ristet loffskive. Alternativt kan man servere retten i en 1/2 avokado, uten å ta ut fruktkjøttet. Lag bare en lite snitt under avokadoen slik at den ligger støtt, og pynt på samme måte som beskrevet over. 

 

Allergi: Retten er glutenfri bortsett fra loffskiven. Denne kan du bytte ut med fint glutenfritt brød og riste på samme måte vanlig brød. Bytter du ut rømmen med tine laktosefri rømme kan retten spises av de med laktoseintoleranse. Det er høyt FODMAP innehold i avokado

Pin It on Pinterest

Share This