Copyright Coquere

Aspargessuppe – Copyright Coquere

Her får du mer smak, mye gode næringsstoffer og en elegant aspargessuppe i samme pakke

 

Aspargessuppe

Asparges kalles ofte grønnsakenes gull. Kanskje fordi den er dyr i forhold til den spiselige delen, eller kanskje fordi den er proppfull av vitaminer og mineraler. Det er studier som viser at den t.o.m. har en gunstig effekt på både blodsukker og blodtrykk. Det beste er likevel at asparges er en utrolig smakfull grønnsak. Asparges er vannløselig, så mye av de gode næringsstoffene forsvinner ofte ut med kokevannet. Det gjøre det ikke i denne aspargessuppen. Så her får du mer smak, mye gode næringsstoffer og en elegant aspargessuppe i samme pakke. Suppe til forrett for 4 personer.

 

Ingredienser

1 bunt grønne asparges (500 g)
1 banansjalottløk
2 fedd fersk hvitløk
7 dl vann
1 dl fløte
Salt
Pepper
Saft av ca 1 lime
3-4 ts sukker

 

Aspargessuppe fremgangsmåte
  1. Knekk aspargesen ved den tørre og trevlete delen. Kutt av tuppen og legg disse til side.
  2. Ha resten over i en kjele, også de trevlete bitene. Hell på 7 dl vann og kok opp. La det koke til aspargesen er skikkelig mør. Sil av kokevannet og ta vare på dette.
  3. Ta ut de trevlete biten – kast dem.
  4. Finhakk løken, og stek den blank i litt smør.
  5. Ha de spiselige aspargesene, løken og aspargesvannet over i en foodprosessor. Kjør til en fin og jevn suppe. Sil den så gjennom en sil tilbake i kjelen – slik at du fjerner eventuelle trevlete biter som har lurt seg med.
  6. Ha nå i fløten og smak til med salt, pepper, lime og sukker. Suppen skal ha en tydelig lett søtlig smak med ettersmak av lime. Ha i aspargestuppene og kok opp. La suppen stå og hvile i 2-3 minutter slik at aspargestuppene blir møre.

 

Aspargessuppe serveres: Bare som den er, eller eventuelt med godt brød til.

Allergi: Glutenfri og laktosefri om du bruker laktosefri fløte. Høyt FODMAP


Asparges går under navnet grønnsakens gull. Det kan kanskje ha sin årsak i at de er forholdsvis dyre utfra vekt, men også at de er svært sunne. I tillegg gir asparges en spesiell lukt fra kroppen etter man har spist de. Les mer om det og asparges generelt: Asparges

Pin It on Pinterest

Share This