Aspargessuppe – Copyright Coquere

Aspargessuppe er sunn og smakfull

 

Aspargessuppe

Dette er min favoritt aspargessuppe. Det finnes mange oppskrifter, og du finner enda en her på Coquere.  En av grunnene til at denne er en av mine favoritt supper, er at den er en enkel og rask å lage, samtidig veldig god på smak. I tillegg er det enkle og rene smaker i denne aspargessuppen. Det er fordi her er det få ingredienser, og ingen av smakene mistes underveis. Asparges kalles ofte grønnsakenes gull. Kanskje fordi den er dyr i forhold til den spiselige delen, eller kanskje fordi den er proppfull av vitaminer og mineraler. Suppe med middag til 2 personer, eller forrett for 4 personer.

 

Ingredienser:

500 g asparges (grønne eller hvite)
1 løk liten eller mellomstor
40 g smør
5 dl svak hønse- eller kyllingbuljong
1 dl matfløte
1 dl kremfløte
Salt/pepper


Garnityr:
Olivenolje
Krydderurter

 

Fremgangsmåte:
  1. Brekk av eller skjær vekk nederste del av aspargesen. Den nederste delen av aspargesen er trevlete og ikke god. Dersom du brekker de, så brekk den akkurat der den er trevlete. Hvite asparges må du skrelle.
  2. Skjær så av aspargestoppene og spar de til servering av aspargessuppen. Kutt resten av aspargesen i biter. Finhakk løken.
  3. Ha smør i en passende stor kjele og fres asparges og løk sammen. Dette gjør du inntil du ser løken er blitt blank og aspargesen begynner å bli myk.
  4. Hell i kraft og kok opp. La det hele stå å småkoke inntil du kjenner aspargesen er helt myk. Hell så alt sammen over i en blender, evt. bruk en stavmikser. Kjør suppen til den er helt glatt.
  5. Ha så i fløten og kjør suppen litt til i blenderen, eller med stavmikseren.
  6. Smak til med salt og pepper.
  7. Kok aspargestoppene møre i litt lettsaltet vann inntil de er møre, men faste.
  8. Ha aspargessuppen evt. tilbake i en kjele og varm opp. Du trenger ikke koke den nå.


Serveres: 
Hell suppen i passe porsjonsformer, og fordel noen aspargestopper oppi. Risle over litt olivenolje, og pynt med evt. urtekrydder. Aspargessuppen kan serveres med godt brød om ønskelig.

Allergi: Glutenfri. Laktosefri dersom du benytter laktosefri fløte. Høyt FODMAP.


Les mer om aspargesens mange egenskaper: Asparges

Pin It on Pinterest

Share This