Asparges
Det er viktig å fjerne den trevlete delen

Asparges kalles ofte med rette grønnsakenes gull og kan kombineres med både hovedrett, eller stå helt alene som egen smårett. Asparges med skinke og brie smaker utrolig godt. Det er også en enkel forrett å lage. Til 4 personer.


Ingredienser:

16 stk asparges
1 stk brie
4 ferdig oppskåret parma, serrano, westfaler e.l. type skinke
Parmesanost 
Kremet balsamicoeddik søtlig type (f.eks. IL Torrione Cream fra Modena)

Fremgangsmåte:

Knekk aspargesen slik at den trevlete og harde delen fjernes. Trim så alle aspargesene slik at de er like lange og får et penere snitt. Kok aspargesene i saltvann i en 3-4 min slik at de blir al dente. Legg dem umiddelbart over i isvann, med isterninger slik at kokeprosessen stanses. Sil dem av og la dem tørke. Skjær så opp 4 passe stykker brie på ca. 1 cm tykkelse. Start med å legge 2 asparges i den ene enden på parmaskinken, legg så brien på toppen. Avslutt med å legge 2 nye asparges over brien igjen. Dette slik at de danner en slags sandwich. Rull parmaskinken sammen slik at aspargesen og brien blir pakket inn. Legg pakken på en pen asjett. Så langt kan du gjøre klart på forhånd. Sett asjettene i kjøleskapet med klebeplast over.

Servering: Drisle over i et pent mønster balsamicoeddik. Bruk et rivjern og riv over parmesan. 

Allergi: Glutenfri. De fleste med laktoseintoleranse tåler litt modnet ost. Høyt FODMAP

Pin It on Pinterest

Share This