Copyright Coquere

Copyright Coquere

Aprikos og fersken trifle er en nydelig trifle dessert

Aprikos og fersken trifle er superrask og enkel dessert. Ekstra rask hvis vi jukser litt. Vår mest kjent trifle er tilslørte bondepiker, men hvorfor ikke bytte ut eplemos med aprikos- og ferskenmos. Da får du denne utrolig nydelige aprikos og fersken trifle desserten. Gjestene vil garantert bli positivt overrasket med denne vrien.

 

Ingredienser:

Aprikos- og ferskenmos
400 g aprikoser
600 g nektariner/fersken
100-150 g sukker
3 ts sitronsaft (evt. essens)


Kavringen

12-14 kavringer ca 3-4 dl ferdig knust
25 g meierismør
3 ss sukker
1 ts kanel

 

Krem
3 dl kremfløte
1 ts ekte vaniljesukker
2 ts sukker

 

Fremgangsmåte:

Ha fersken/aprikos i en kjele med kokende vann i et minutt. Ta det så opp å skyll dem med kaldt vann. Skjær et kryss i aprikosen/fersken og riv av skallet. Del dem så opp i mindre biter og kast steinkjernen. Ha alt i en kjele sammen med sitronsaften, 0,5 parten av sukkeret, kok til det blir en mos. For å få en helt fin mos bruker du en stavmikser til mosen får en fløyelskonsistens. Smak til med evt. mer sukker. Sett til side og avkjøl i kjøleskap. Smelt smør i en stekepanne, ha i sukker, den knuste kavringen/lofferasp og kanel. Stek til den får en krisp konsistens, og blir litt gyllen. (Så langt kan du forberede på forhånd) .Pisk kremen. Monter desserten lagvis i pene porsjonsskåler ved å starte med aprikos- og ferskenmosen, kavring og så krem. Avslutt med å drysse kavring på toppen.

 

Jukse tipset: Ønsker du å jukse litt, som jeg har ofte gjør når jeg lager små mengder og få porsjoner. Kjøp f.eks. Lerums aprikos og fersken syltetøy. Ha dette over i en bolle og bruk stavmikseren slik at det blir en fin mos. Da lager du denne desserten på veldig rask tid, men mister litt på smaken. Ønsker du å lage den enda raskere, kjøper du ferdig strøkavring også.

 

Serveres: Umiddelbart.

Allergi: Kan gjøres laktosefri med laktosefrie kremfløte. Bruk glutenfri kjeks, knekkebrød eller brødrasp fra glutenfritt finbrød og bruk den som kavring for å tilpasse retten til glutenallergikere. Du får også ferdigkjøpt glutenfri strøkavring som er grei å bruke. Høyt FODMAP i både fersken og aprikos. 

Pin It on Pinterest

Share This