Appelsinkrem – Copyright Coquere

Appelsinkrem fløyelsmyk og  nydelig

 

Appelsinkrem

 

Appelsinkrem er en enkel og ukomplisert dessert. Smaker frisk og godt av appelsin. Den har en fløyelsmyk konsistens og er en lett avslutning på et måltid. Den er rask å forberede. Det eneste du trenger er gi den en liten stund med omtanke og konsentrasjon. Deretter gjør det meste seg selv, og du kan bare vente på servering. Perfekt dessert når man har gjester og ønsker å unngå stress m.a.o. Her har du til 6 porsjoner.

 

Ingredienser:

3 plater gelatin
2 dl Fersk presset appelsinjuice, eller god kvalitet kjøpejuice med fruktkjøtt
1 dl sukker
3 stk eggeplommer
2 ss appelsinlikør (f.eks. Cointreau, kan sløyfes)
3 dl kremfløte

3-4 appelsiner

 

Fremgangsmåte:
  1. Legg gelatinen i bløt i kaldt vann ca. 10 minutter.
  2. Press saften av ca. 2 appelsiner inntil du får 2 dl.
  3. Visp appelsinsaft, sukker og eggeplommene i en tykkbunnet kjele.
  4. Varm forsiktig til den tykner, pass på å visp hele tiden. Du lager den mao på samme måte som vaniljesaus. Blandingen tåler fint opp mot 90 ºC, men den må ikke koke. Da skiller eggeplommene seg.
  5. Ta gelatinen opp og glem ut vannet. Smelt gelatinen i en liten bolle i mikroen med litt vann – ca. 20-30 sec på full effekt. Har du ikke mikro smelt den i 2-3 ss kokende vann.
  6. Visp inn likøren og gelatinen i appelsinkremen. Avkjøl til fingertemperatur.
  7. Visp fløten til krem og bland alt godt sammen.
  8. Skrell appelsinene med en skarp kniv og skjær fileter av båtene.
  9. Hell appelsinkrem over i passende porsjonsformer. Kutt gjerne appelsinfiletene opp i 2 eller 3 mindre biter, og slipp filetene pent opp i formene.
  10. Sett desserten kaldt i kjøleskapet i minst 1 time.

 

Serveres: Like før servering – Pynt med litt revet appelsinskall. Du kan gjerne kandisere dem. Bruk da bare den oransje delen av skallet. Det hvite gir mye bitterhet. Det kan også passe med sitronmelisse, eller en kremdott.

 

Allergi: Glutenfri. Ikke laktosefri om du ikke benytter deg av laktosefri kremfløte. Høyt FODMAP skyldes laktose i fløten. Gjøres da både laktosefri og lavt FODMAP ved å benytte laktosefri kremfløte.

Pin It on Pinterest

Share This