Appelsinkake er en fin og frisk kake med flott farge
Appelsinkake
Appelsinkake er en saftig kake med god appelsinsmak. Enkel å bake, selv om den er litt tidkrevende. Her har du en kake som holder seg lenge. Selvfølgelig er appelsinkake flott i påsken med sin fine gule farge, men det er ingen grunn til å bare begrense seg til den årstiden. I tillegg både gluten- og laktosefri.
Ingredienser:
Kaken
2 appelsiner
6 egg
300 g malte mandler/mandelmel
300 sukker
1 ts bakepulver
1 krm salt
Krem
4 eggeplommer
110 g sukker
0,5 dl ferskpresset appelsinsaft
45 g godt smør
Appelsinkake fremgangsmåte:
- Kok appelsinene hele med skallet på i 1-2 timer slik at skallet blir helt mørt. Del appelsinene opp i mindre biter og kjør dem i en foodprocessor eller bruk en stavmikser til du får en jevn pure. Kjøl ned.
- Ha egg i en bolle og visp dem lett sammen.
- Bland nå inn appelsinpureen.
- Ha til slutt i alt det tørre og bland godt.
Stekes: Midt i ovn på 180 C i 45-50 minutter. Springform på 22-24 cm. Kjøl kaken ned før du har på kremen.
Kremen
- Ha eggeplommen i en tykkbunnet liten kjele. Ha i sukker og appelsinsaft. Kok opp under stadig omrøring. Rør til du får en tykk saus.
- Del smøret opp i små terninger og pisk dette inn litt og litt til det helt smelter.
- Avkjøl litt og ha den over selve kaken.
Appelsinkake serveres: Til kaffen. Kaken uten krem holder seg godt i tett boks. Kan også fryses med kremen på.
Allergi: Glutenfri og laktosefri. Det er litt melk i smøret, og for de med ekstrem intoleranse må du i tilfelle også bruke melkefritt smør. Men stort sett er dette ikke nødvendig. Høyt FODMAP skyldes mandlene. Det anbefales ikke mer en 12 gram mandler pr. dag. Det er ca. 25 gram mandler i hvert kakestykke. Du kan alternativt bruke pekannøtter, peanøtter og valnøtter da får du lavt FODMAP.
Les mer om appelsiner som frukt.: Appelsin