Andebryst
Andebryst med madeirasaus

Å steke andebryst er en liten kunst, men ikke så vanskelig. Kunsten er at de aldri må gjennomstekes, og at de må ha en rosa kjerne. Gjennomstekes andebrystet – da er middagen spolert. I tillegg må de krydres godt. Får du tak i villandbryst er disse ofte litt mindre, og da holder det med 8 minutter total steketid. Jeg kjøper som regel fremavlet and, og da er andebrystene 350-400 gram. Da bør totalsteketiden være på 10 min. Andebryst med madeirasaus er en fin kombinasjon. Det er en saus som ikke passert til alt, men til and er den perfekt. Til 4 personer. 

 

Ingredienser:

3-4 andebryst avhengig av størrelsen (det holder med 200-250 gram til hv. pers)
Salt
Pepper
Knust einebær
Salvie
Rosmarin


Evt. kan du kjøpe ferdig viltkrydder

 

Fremgangsmåte:

Snitt skinnet på andebrystene i kryssmønster. Dette er både viktig for at krydderet skal trenge ned til kjøttet, men like viktig for at varmen under steking skal trenge igjennom. Skinnet på and er tykt og fult av fett. Det gir derfor saftighet til kjøttet, som ellers er svært magert. Du trenger derfor ikke fett i panne når du steker andebryst! Rubb inn krydderet på begge sider, og pass på å få krydder i snittporene. Ha god varme på stekepannen uten å ha i fett. Når du legger i brystene setter du varmen ned til middels (ca 2/3 av full effekt). Start med å steke brystene med skinnsiden ned i 6 minutter. Vend så brystene og stek ytterligere 4 minutter. Ta brystene ut av pannen å la dem hvile i 5 minutter. 

Mens brystene hviler lager du sausen. Dette er en spennende, og kraftig saus som jeg kan anbefale. Se egen oppskrift: Madeirasaus med sjokolade  

 

Serveres: Skjær opp andebrystene i pene skiver. Server med poteter i forskjellige former. På bildet over har jeg laget gratinerte poteter som passer utmerket til. Ellers passer det med rotgrønnsaker, brokkoli, glasert løk mm. 


Allergi:
 Både gluten- og laktosefri. Lavt FODMAP.

Pin It on Pinterest

Share This