Amarettois med mandelkrokan – Copyright Coquere

En is som smaker godt alene eller med litt saus

 

Amarettois med mandelkrokan

Det er ingen ting som å lage sin egen is. Det smaker himmelsk mye bedre enn kjøpe is, og er en sikker vinner hos dine gjester. Denne fantastiske amarettoisen med mandelkrokan kommer både til å imponere, og gi gjestene dine en smaksopplevelse av de sjelden. Det er mye enklere å lage is enn du tror. Har du i tillegg en ismaskin, går det raskt. Det finnes mange billige ismaskiner. De fungere enkelt ved du har en bolle som fryses på forhånd, og en liten elektrisk mikser. Mao du trenger ikke en dyr ismaskin med kompressor, som koster tusenvis av kroner og veier et halvt tonn.

 

Ingredienser:

Se grunnoppskrift for vaniljeis: Vaniljeis grunnoppskrift

Krokan
2 dl sukker
25 g smør
Ca. 2 dl hakkede mandler/skåldede blir best og kan kjøpes ferdig.

1 centiliter Amaretto likør

 

Amarettois fremgangsmåte:
  1. Start med å lage krokan. Smelt smør og sukker på medium varme og rør jevnt til det får karamellfarge. Pass på dette blir svært varmt og fargen kommer raskt. Blir fargen for mørkebrun blir smaken bitter. Rør i mandelen og hell røren ut på bakepapir. Smør det så raskt utover som du kan, og kjøl ned. Hakk til små biter og ha i is-røren.
  2. Lag så isen. Amarettoen må du ha i kremfløte/melkeblandingen før den kokes opp, slik at alkoholen fordampes. Dersom du ikke gjør det vil isen ikke fryse.
  3. Du kan også tilsette andre smaker. Her er det bare fantasien som setter grenser. Sjokoladebiter, bær av forskjellige slag. Mos bær og ha dem i, syltetøy og andre typer likører osv.

 

Serveres: Alene eller samens med noe annet hvor det passer med mandelsmak.

Allergi: Glutenfri. Ikke laktosefri om du ikke bruke laktosefri melk og fløte. Høyt FODMAP skyldes laktosen, og for et lavt innehold må du benytte laktosefrie melk og fløte basert på kumelk.


Amaretto er en søt likør med tydelig mandelsmak. Derfor passer den bra i denne isen, og forsterker mandelssmaken. Les mer om Amaretto her (engelsk tekst): Amaretto

Pin It on Pinterest

Share This