Copyright Coquere

Copyright Coquere

 Toffeesaus passer utmerket til is

engelsk-flagg

 

Toffeesaus

 

Toffeesaus er nydelig, enkel og en utrolig rask saus å lage. Toffeesaus passer til kaker, dessert og is. Den har en litt karamellaktig smak, men er både mye raskere og enklere å lage enn karamellsaus. Oppskriften gir ca. 4 dl ferdig saus.

 

Ingredienser:

2 dl demerarasukker eller annet lysebrunt sukker
2,5 dl kremfløte
75 g smør
0,5 – 1 ts salt (kan sløyfes)
3 ts sitronsaft

 

Fremgangsmåte:
  1. Ha sukker, smør, salt og sitronsaft i en tykkbunnet kjele.
  2. Ha platen på medium varme, og la det hele stå til både smør og sukker har smeltet.
  3. La det nå småkoke 2-3 min,  til sukker og smør er godt blandet. Rør rundt med kjelen om nødvendig.
  4. Spe med fløten og rør til alt har blitt en jevn saus.
  5. La det så vidt koke opp på nytt. Trekk kjelen av platen og la sausen avkjøles. NB! Ikke bli fristet til å ta i mer salt, da saltsmaken utvikler seg mer over tid.

Kan oppbevares i romtemperatur noe timer. Kan stå i kjøleskapet noen dager, men da blir den litt fast. Da må ta den ut en god stund før bruk, evt. varme den forsiktig opp i mikro.

Serveres: Til is og kaker. Kan brukes både kald og varm.

Allergi: Glutenfri. Det er laktose både i fløte og smør. Det holder for de fleste om du bytter ut med laktosefri fløte. I tilfelle for de som er ekstremt overfølsomme for laktose må du også bruke laktosefritt smør. Lavt FODMAP.

Energi innehold pr. desiliter saus: 1175/281 kj/kcal

Pin It on Pinterest

Share This