Copyright Coquere

Copyright Coquere

Tilslørte bondepiker er rask og enkel tradisjons dessert

Den tradisjonelle og enkle desserten tilslørte bondepiker kan aldri bli feil. Smaker alltid nydelig og er rask å lage. Den består som alle trifler av tre komponenter lagvis satt sammen. Her er det eplemos, kavring og krem tradisjonen tro.

 

Ingredienser:

Eplemosen
1 kg faste epler (syrlige)
150-200 g sukker (avhengig av smak og eplenes syrlighet)
2 ts sitronsaft

 

Kavringen
12-14 kavringer ca 3-4 dl ferdig knust
25 g meierismør
3 ss sukker
1 ts kanel

 

Krem
3 dl kremfløte
1 ts ekte vaniljesukker
2 ts sukker
2-3 ss calvados (voksen versjon og kan sløyfes)

 

Fremgangsmåte:

Skrell eplene og fjern kjernehusene. Del eplene i skiver, ha i sitronsaften, ½ parten av sukkeret, kok til det blir en mos. Ønsker du en helt fin eplemos koker du det litt lengre og bruker en stavmikser til mosen får en fløyelskonsistens. Smak til med mer sukker. Sett til side og avkjøl i kjøleskap. Smelt smør i en stekepanne, ha i sukker, den knuste kavringen/lofferasp og kanel. Stek til den får en crispy konsistens, og blir litt gyllen. (Så langt kan du forberede på forhånd). Pisk kremen med alle ingrediensene. Ønsker du voksen versjon så har du i 2-3 ss calvados mot slutten av pisketiden. Monter desserten lagvis i pene porsjonsskåler ved å starte med eplemos, kavring og så krem. Avslutt med å drysse kavring på toppen.

 

Serveres: Umiddelbart men kan også stå 1-2 timer

Allergi: Kan gjøres laktosefri med Tines laktosefrie kremfløte. Bruk glutenfri kjeks eller brødrasp fra glutenfritt finbrød og bruk den som kavring for å tilpasse retten til glutenallergikere. Høyt FODMAP.

Pin It on Pinterest

Share This