Copyright Coquere

Copyright Coquere

Stekte epler med sultans, krem og vaniljesaus

engelsk-flagg

 

Stekte epler med vaniljesaus

Stekte epler er en nydelig dessert, som både er sunn og med lite kalorier. I tillegg får du i deg en av de fem frukt og grønt som dessert. Det er m.a.o. rene kinderegget. I tillegg en superrask og enkel dessert å lage. Her til 2 personer.

 

Ingredienser:

2 grønne epler (litt faste Granny Smith, Alpe Golden e.l. avhengig av sødmen man ønsker)
2 ss demerarasukker (ca 20 g)
2 ss smør (ca 20 g)
2 ss sultanarosiner (kan sløyfes om man ønsker det)

Krem
Litt kanel
Vaniljesaus (se egen oppskrift: Vaniljesaus eller krem  )

 

Fremgangsmåte:
  1. Skrell eplene og skjær dem i fine båter.
  2. Ha sukker og smør i en stekepanne, når sukkeret og smøret er smeltet har du eplebåtene i.
  3. Stek på middelsvarme og snu dem hele tiden inntil de begynner å bli møre, men holder formen.


Serveres:
 Ha de ferdig stekte eplene over en passende porsjonsform. Hell over stekesausen. Dryss over sultanarosiner, hell over litt vaniljesaus, evt. vanilje/kanel-is, og pynt med en kremdott. Til slutt drysser du over litt kanel. 

Allergi: Glutenfri. Laktosefri om du bruker laktosefri melk og fløte i saus/krem. Høyt FODMAP innehold. Epler har høyt FODMAP innehold, men ved laktosefri variant vil du kunne redusere inneholdet en del. 

Energi innehold pr. porsjon med 0,25 dl vaniljesaus: 920/220 kj/kcal.