Copyright Coquere

Copyright Coquere

Stekt laks på rotmos her med brun saus

Stekt laks på rotmos

Her har du en enkel og velsmakende fiskerett. Det vil nok overraske noen at det foreslås å bruke brun saus. Stekt laks på rotmos seng med brun saus er kombinasjoner som smaker overraskende godt sammen. Det er en raskt og lett middag å lage både til hverdags som fest.

 

Ingredienser:

125-150 g laks eller ørret pr. person
75 g grønne erter pr. person

 

Rotmos
3-4 poteter pr. person
25 g smør pr. person
1-1,5 dl melk
Salt
Pepper

 

Brun saus se egen oppskrift: Brun saus

 

Fremgangsmåte:

Rotmos

  1. Start med å skrelle poteter og del dem eventuelt i mindre biter slik at de koker raskere. Ha dem i vann uten salt. Kok dem møre. Hell av vannet og mos dem med en potetmoser.
  2. Det er lurt å varme melken slik at mosen ikke mister varme.
  3. Ha så den lunkede melken og smør i de moste potetene. B
  4. land godt og smak til med salt og pepper.

 

Lag den brune sausen. Se egen oppskrift: Brun saus

 

Steking av fisken: Tørk av fisken. Salt og pepre den på begge siden. Ha godt med smør i en stekepanne. Stek fisken på medium varme en 2-3 minutter på hver siden. Dette avhenger av tykkelsen, og hvor godt stekt du ønsker den. Fisken vil fortsette å steke etter at du tar den ut av pannen. Du ønsker en saftig fisk, som ikke er overstekt og tørr.

 

Serveres: Med rotmos, erter og brun saus

 

Allergi: Verken gluten eller laktosefri. Du må bruke laktosefri melk i både rotmosen og sausen for en laktosefri variant. I tillegg må du benytte glutenfritt mel i sausen for en glutenfri variant. Høyt FODMAP. Dette skyldes ertene. Den brune sausen må i tillegg lages på speltmel eller glutenfritt mel.

Pin It on Pinterest

Share This