Stekt banan med karamellsaus
Stekt banan med karamellsaus og kesam er forholdsvis sunt

Stekt banan med karamellsaus og vaniljekesam er en rask dessert, som smaker nydelig. Ikke den verste tenkelig desserten i forhold til sunnhet heller. Men som alltid når det gjelder det søte, er dette avhengig av mengden, og hvor ofte man spiser søtt. Du kan selvfølgelig heller bytte ut kesam både med is og krem. Da blir den litt mer usunn. Smaker selvfølgelig, som alt som er usunt, enda bedre. Her til 2 pers.

 

Ingredienser:

1 moden fast banan
Litt demerarasukker
Litt hakkede mandler
Vaniljekesam

En god karamell- eller toffeesaus

Smør til steking
Litt sitronsaft eller essens.

 

Fremgangsmåte:
Del bananen både på tvers og langs slik at du får 4 stk. Ha litt vann og sitronsaft i en bolle. Dypp banane i blandingen. Rull dem inn i litt demerarasukker. Smelt smøret i en stekepanne.

Stekes: Stek bananen på middelsvarme til de er gjennomvarmet og gyllne. Anrett på en tallerken med litt vaniljekesam og drisle over karamell saus. Avslutt med dryss over litt hakkede mandler.

Tips: Du kan selvfølgelig lage saus selv les mer her: Karamellsaus  eller Toffeesaus

Serveres: Mens de er lune med kesam. Et mer usunt alternativ er med is eller vanlig krem.

Allergi: Glutenfrie. Kesam er ikke laktosefritt, men alternativt kan du vispe krem med litt vaniljesukker av laktosefri kremfløte. Lager du den laktosefri får du lavt FODMAP innehold også. 

Pin It on Pinterest

Share This