Copyright Coquere

Smuldrepai med epler og bringebær – Copyright Coquere

Apple an raspberry crumble pie

 

Smuldrepai med epler og bringebær

Oppdag gleden av «Apple and Raspberry Crumble Pie» – eller smuldrepai med epler og bringebær – en klassisk engelsk dessert som gir smaksløkene dine en fest. Denne oppskriften er tro mot de tradisjonelle ingrediensene, med en kombinasjon av saftige epler og friske bringebær. Prøv deg på denne deilige oppskriften og nyt den delikate blandingen av søte epler og syrlige bringebær i hver munnfull.

Antall porsjoner: Passer perfekt for 4-6 personer, og gir en herlig avslutning på ethvert måltid.

 

Ingredienser
Smuldrepaien

4 dl hvetemel
1 dl demerarasukker
1 dl havregryn
150 g smør

 

Fyll

3-4 epler
100-125 g bringebær
(Alternativt 1 liter med blandede bær)
Saft av en 1/2 sitron/ 1-2 ss sitronessens
3-4 ss demerarasukker
1-2 ss potetmel

 

Smuldrepai med epler og bringebær fremgangsmåte
  1. Bland sammen mel, sukker og havregryn i en bolle eller i en foodprosessor.
  2. Lager du deigen for hånd, bør smøret være romtemperert.
  3. Dersom du benytter foodprosessor, må smøret være kaldt. Del smøret i små biter. Smuldre smøret i de tørre ingrediensene. Bruk en gaffel eller fingrene. I foodprosessoren kjører du den veldig rakst – kjøre du for lenge får du mer butterdeig enn smuldredeig.
  4. Skrell eplene, fjern kjernehuset og del de i terninger.
  5. Bland eplene og bærene først med sitronsaften.
  6. Ha så på sukker og potetmel – bland godt. Potetmelet jevner ut slik at du ikke får så bløt pai.
  7. Legg eplene og bærene i en smurt ildfast form.
  8. Fordel smuledeigen over fyllet.

 

Stekes: Midt i ovnen ved 200 Cº i 30-35 min, eller toppingen har fått en fin gyllen farge. Samt eplene er møre. Den kan være lurt å sette formen på et brett istedenfor rist. Da det ofte kan renne litt over av frukt og bærsaft. Da må du forvente at det kan forlenge steketiden med noen minutter.

Tips:

Bruker du usaltet smør får du en mer sprø deig. Selve smuldredeigen kan du gjøre klar på forhånd å sette kaldt inntil du skal lage paien.

 

Smuldrepai serveres: Lummen med vaniljesaus, lett pisket krem eller vaniljeis.

Allergi: Laktosefri. Ikke glutenfri, men det går fint å lage smuldredeig av glutenfritt mel. Høyt på FODMAP – for å redusere må man bytte ut melet med speltmel eller glutenfritt mel. Det er høy FODMAP innehold i epler, men det går fint å bruke andre bær eller frukt med lavt innehold . Frukt med lavt FODMAP som passer i crumble pie kan vær: bringebær, jordbær og blåbær i større mengde enn angitt i oppskriften. I tillegg kan man også bytte ut eplene med rabarbra.


Les mer om forskjellige eplevarianter, og hvilke typer som passer til hva (engelsk tekst): Apples

Pin It on Pinterest

Share This