Copyright Coquere

Copyright Coquere

Sitronsaus her til laks med nudler

Sitronsaus er både rask og enkel å lage. Den er fyldig og smaker litt friskt. Den passer utrolig godt til fisk som laks og torsk. Sitronsaus passer også godt til skalldyr og pasta. Ca. 2,5 dl ferdig saus.

 

Ingredienser:

¼ stk vårløk
½ sitron både saft og zest
25 g smør
0,5 dl hvitvin eller eplemost
1,5 dl matfløte eller kremfløte
Salt
Pepper

 

Fremgangsmåte:

1.      Vask og rens vårløken. Kutt den så opp i småbiter.

2.      Smelt smør og ha opp i vårløken. Riv opp i zesten fra sitronen. La de små surre i et par minutter.

3.      Ha i hvitvin/eplemost og saften av sitron. Kok opp og la det småkoke et par minutter.

4.      Ha nå i fløten og gi sausen et oppkok. Smak til med salt og pepper.

 

Serveres: Umiddelbart. Passer til fisk, skalldyr og pasta.

Allergi: Glutenfri. Gjøres enkelt laktosefri ved å benytte laktosefri fløte. Høyt FODMAP. Gjøres enkelt til lavt nivå ved at du bruker lager sausen laktosefri og bare bruker den grønne del av vårløken.

Pin It on Pinterest

Share This