Copyright Coquere

Copyright Coquere

Semifreddo med friske bær

engelsk-flagg

Semifreddo

Semifreddo er italiensk og betyr halv frossen eller halv kald. Semifreddo er en nydelig dessert som er en mellomting mellom vanlig is og mousse. Glimrende å lage dersom man ikke har ismaskin, men kan selvfølgelig lages enda mer lettvint med maskin. I denne varianten her finner du en lekker kombinasjon av ferske bær, sprø kjeks og den mousselignende isen. Enkel og rask å lage. Denne desserten vil garantert bli en suksess. Holder til 4 pers.

 

Ingredienser:

3 eggeplommer
1 1/2 dl sukker
3 dl kremfløte
1 pk Philadelphia ost (naturell) eller Mascarpone (250 g)
2 ts sitronsaft (alternativt essens)
1 ts ekte vaniljesukker

 

Pynt
ca. 8 knuste digestive kjeks
Ferske bær etter ønske (jordbær, blåbær og bringebær passer bra)
Sitronmelisse; noen blader

 

Fremgangsmåte:
  1. Visp eggedosis av eggeplommene og 1 ss av sukkeret. Du vil strengt talt ikke få eggedosis med bare eggeplommer, men en lys eggekrem.
  2. Ta så i resten av sukkeret, vaniljesukkeret, fløten, sitronsaften og osten. Visp alt godt sammen i ca 5 min.
  3. Ha i en passende form eller former, og frys i minst 4 timer, evt. kjør i ismaskin og frys minst 1 time.
  4. Kan også serveres rett fra ismaskin, avhengig av hvor mousse lignende man ønsker den.

 

Servering: Ta ut semifreddoen av formene. Dryss knust digestivekjeks over, pynt videre med bær og eventuelt litt sitronmelisse.

Allergi: Ikke laktose- eller glutenfri. Bytte ut kremfløten med laktosefri kremfløte og en laktosefrie kremost. Bytt ut digestivkjeksen med en glutenfri variant, eller glutenfri havrekjeks. Høyt FODMAP. Gjøres om til lavt FODMAP innhold på samme måte som over ved å gjøres laktose- og glutenfri.

 

Kreditering: Oppskriften er gitt av Bente Pedersen Starmer, Sarpsborg, Norge.

Pin It on Pinterest

Share This