Copyright Coquere

Saltkaramellkrem en fin kombinasjon mellom salt og søtt  her som makron fyll

 

Saltkaramellkrem

Saltkaramellkrem har en fin smakskombinasjon. Den søte karamellsmaken, mot den dempete saltsmaken harmonerer godt sammen. Saltkaramellkrem passer som fyll til flere typer kaker.

 

Ingredienser:

100 g fløte
125 g sukker
115 g smør
4 g salt

 

Fremgangsmåte:
  1. Smelt sukker i en tykkbunnet kjele på middels varme. NB! ikke bruk non-stick for da krystalliserer sukkeret. Rør med en tresleiv innimellom slik at du får en karamell med jevn farge gyllen brun farge. Dersom du varmer for mye vil det sukkeret brenne seg og du får en bitter smak.
  2. Varm opp fløte i en liten kjele eller i mikro. Trekk kjelen med karamell av platen og hell den varme fløten forsiktig over i karamellen. Rør hurtig hele tiden til alt er godt blandet.
  3. Avkjøl blandingen noen grader, og pisk inn små terninger av smør.
  4. Ha så i saltet og rør godt.
  5. Hell nå karamellsausen over i i en bolle og avkjøl i romtemperatur i 2-3 timer.

 

Bruksområde: Makronfyll eller andre kaker

Allergi: Glutenfrie. Ikke laktosefri om du ikke benytter laktosefri fløte. Derom man er ekstremt laktoseintolerant må det også benyttes laktosefritt smør.

Pin It on Pinterest

Share This