Copyright Coquere

Copyright Coquere

Rom sjokoladekake en saftig konfektkake

Rom sjokoladekake har mye smak, og er noe av den enkleste kaken du kan bake. Den er dekorativ og saftig. Rom sjokoladekake er en typisk konfektkake, så en kraftig kake, som du nok ikke spiser mye av. Så selv om det er en liten kake, er den derfor drøy. I tillegg en helt glutenfri kake.

Ingredienser:

150 g smør
225 g mørk sjokolade (maks 55 %)
225 g mandelmel
250 g sukker
6 egg
4 ss rom (kan byttes med ex appelsinjuice e.l.)

Glasering
75 ml kremfløte
125 mørk sjokolade (maks 55 %)
2 ss rom (brun eller blank)

 

Fremgangsmåte:

1.      Smelt sjokoladen lett i mikro eller over vannbad. NB! Pass på ikke å få fuktighet i sjokoladen, da korner den seg. Kjøl litt ned.

2.      Ha så alle de andre ingrediensene over i foodprocessor, du kan også bruke en vanlig mikser. Det er likevel best å bruke en foodprocessor. Hell så i den smeltede sjokoladen. Bland alt sammen godt.

3.      Ha den forholdsvis løse kakeblandingen over i en 20 cm bakeform. Formen må du på forhånd ha dekket med bakepapir og smurt lett.

NB! Alle ingrediensene bør ha stått ute slik at de har fått romtemperatur.


Tips:
Ønsker du en barnevennlig versjon, eller andre smaker så egner kaken seg også til det. Tilsett f.eks. appelsinjuice, eller zest av sitrusfrukt. Ønsker du en romversjon så bruk ekte vare og ikke essens. Romessens gir en kunstig smak. Ønsker du glasering nedover rundt hele kaken kan du øke mengde glasering til 1,5 mengde.

Stekes: 180 C i 38-45 min avhengig av ovnen. Kjernen skal være litt fuktig. Avkjøles helt.

 

Glasering

4.      Smelt sjokoladen og avkjøl litt. Bland så inn fløte og rom. Hell over kaken. La kake stå og avkjøle seg.

5.      Kan pyntes mer om du ønsker med mandelflak, eller annet.

 

Serveres: Romtemperert og med god kaffe. Litt krem eller is passer bra til.


Allergi:
Glutenfri. Ikke laktosefri, men gjøres enkelt laktosefri ved å bruke laktosefri kremfløte. Ved bruk av 55 % sjokolade er det så lite laktose at den kan trygt brukes til noen med laktoseintoleranse.

Høyt FODMAP – Dette skyldes mandlene.