Copyright Coquere

Purreløksuppe – Copyright Coquere

Kremet purreløksuppe

 

Purreløksuppe

Purreløksuppe er enkel, velsmakende og rask hverdagssuppe. Kan fint også brukes som forrett. Her har du middag på 25 minutter med få og billige ingredienser. Purreløk er en sunn grønnsak. Det sies at den blant annet styrker immunforsvaret, og bidra til å bekjempe infeksjoner. Purre har i tillegg lite kalorier, så en fin grønnsak for vektreduksjon, samtidig inneholder den mye fiber, C og B6 vitamin, samt mye kalium. En god kilde til sunne næringsstoffer m.a.o. Forrett til 6-8, og middag til 3 personer.


Ingredienser

2 store purreløker
2 ss smør
3 dl vann
4 melk
3 dl matfløte
1-2 grønnsaksbuljonger a/0,5 l (eller hønsebuljong)
1 ts sukker
Salt/pepper
Litt revet muskat

 

Purreløksuppe fremgangsmåte
  1. Rens og skyll purren. Skjær den i strimler, og behold litt av den grønne delen til garnityr.
  2. Fres purren raskt i en stekepanne med smøret, slik at det den blir blank og myk. Spar litt av de grønne delene til garnityr.
  3. Ha purren over i en kjele, tilsett så vann, melk, fløte og buljongterningene. Kok opp og la det simre i en 15 minutters tid. Rør litt fra tid til annen.
  4. Smak til med salt, pepper og revet muskat.
  5. Ha suppen over i en foodprosessor eller bruk en stavmikser og kjør suppen til den blir glatt og jevn.

 

Purreløksuppe serveres: Med litt purre som garnityr og evt. andre friske urter, samt godt brød.

Allergi: Glutenfri, og gjøres enkelt laktosefri ved å bruke laktosefri melk/fløte. Høyt FODMAP


Purre er sunt, og her har du noen grunner til å spise den. Bortsett fra de som ikke tåler FODMAP i purren er det derfor god grunn til å bruke mer av denne grønnsaken: Hvorfor er purre sunt

Les mer om purre som grønnsak: Purre

Pin It on Pinterest

Share This