Copyright Coquere

Copyright Coquere

Kremet purreløksuppe

Purreløksuppe er enkel, velsmakende og rask hverdagssuppe. Kan fint også brukes som forrett. Her har du middag på 25 minutter med få og billige ingredienser. Forrett til 6-8, og middag til 3 personer.


Ingredienser:

2 store purreløker
2 ss smør
3 dl vann
4 melk
3 dl matfløte
1-2 grønnsaksbuljonger a/0,5 l (eller hønsebuljong)
1 ts sukker
Salt/pepper
Litt revet muskat

 

Fremgangsmåte:
Rens og skyll purren. Skjær den i strimler, og behold litt av den grønne delen til garnityr. Fres purren rakst i en stekepanne med smøret, slik at det den blir blank og myk. Spar litt av de grønne delene til garnityr.

Ha purren over i en kjele, tilsett så vann, melk, fløte og buljongterningene. Kok opp og la det simre i en 15 minutters tid. Rør litt fra tid til annen. Smak til med salt, pepper og revet muskat. Ha suppen over i en foodprosessor eller bruk en stavmikser og kjør suppen til den blir glatt og jevn.

 

Serveres: Med litt purre som garnityr og evt. andre friske urter, samt godt brød.

Allergi: Glutenfri, og gjøres enkelt laktosefri ved å bruke laktosefri melk/fløte.

Pin It on Pinterest

Share This