Copyright Coquere

Copyright Coquere

Pizzadeig er lett å lage – her toppet med babyspinat og egen kjøttsaus

Pizzadeig

Her har du en fin grunnoppskrift på pizzadeig. Det finnes mange forskjellige hvor man lager en fordeig og hever lenge. Jeg vil ha en velsmakende pizzadeig, som ikke tar alt for lang tid. Hele hensikten for meg er å kunne lage pizza raskt når jeg har lyst på dette. Derfor denne enkle, men likevel svært gode basis pizzadeig. Blir best om du bruker spesielt pizzamel, men det er ikke nødvendig. Her har du ferdig servert pizza etter 1 ½ time.

 

Innehold:

500 g pizzamel (Tipo 0 eller lignende. Du kan selvfølgelig bruke vanlig hvetemel eller speltmel)
7 g tørrgjær (ca. ½ pakke)
3 dl vann
2 ss olivenolje
1 ts salt.

 

Fremgangsmåte:
  1. Ha alt det tørre i en bakebolle eller i en kjøkkenmaskin.
  2. Ha så i oljen og lunket vann som holder max 37 C, slik at gjæren ikke blir ødelagt.
  3. Elt sammen enten da for hånd, eller med maskin. For hånd bør du elte en 15 minutters tid. Så detter er god trening og terapi. I maskin en 8-10 minutter.
  4. La stå å heve i en 20-30 minutter.
  5. Ha deigen ut på en lett melet bakeflate.
  6. Kjevle deigen ut til passende størrelse.
  7. Flytt deigen så over på et stekebrett med bakepapir. Strekk gjerne deigen litt, og rull litt opp langs kantene.

 

Ha på fyll som du ønsker. Se egen oppskrift for forslag til kjøttsaus: Kjøttsaus

Copyright Coquere

Copyright Coquere

Klar for ovn – her amerikansk type

Stekes: For amerikansk versjon – la deigen heve litt med fyllet på i 10 minutter. Stek så i 200 C midt i ovn i ca. 20 minutter. For italiensk versjon kjevle deigen litt tynnere og sett rett i ovnen, så fort du har fått på fyll. Nederste rille kun med undervarme på 250 C i ca.  12-15 minutter. Du må sjekke med din ovn uansett type.

 

Allergi: Laktosefri. Ikke glutenfri. Dersom du ønsker å lage en glutenfri variant må du bruke glutenfritt mel og redusere mengden til 450 g. Ha i tillegg i 2 ss fiberhusk. Følg anvisning på pakken av fiberhusk. Reduser mengden vann til 2 dl. Det er da en fordel å forsteke pizzabunnene i en 6-7 minutter. Ta det ut av ovn, og la de kjøle seg litt før du legger på fyllet. Stek videre i 15-20 minutter.  

Pin It on Pinterest

Share This