Copyright Coquere

Copyright Coquere

Peppersaus her til entrecôte

Peppersaus smaker utrolig aromatisk og nydelig til mange typer kjøtt. Den er muligens å anse som mest klassisk til biff, men det bør ikke forhindre deg fra å forsøke peppersaus til mange andre typer kjøtt eller fugl.  Her får du ca. 4 – 4,5 dl saus.

 

Ingredienser:

3 ss smør
1 ts sorte hele pepper
3 dl oksekraft eller kalvebuljong
1 banansjalottløk, eller 2 vanlige sjalottløk
1 ½ dl kremfløte
1 ts syltede rosa pepper
1 ts syltede grønne pepper
2 ss portvin (kan sløyfes)
Salt
Maisenna til jevning

Sukkerkulør

 

Fremgangsmåte:

1.      Start med å finhakk løken.

2.      Rist så den sorte pepperen i en varm stekepanne noen minutter slik at du får ut mer pepperaromen. Bruk en morter og knus pepperkornene.

3.      Smelt nå smøret i en kjele, fres løken og ha i den sorte knuste pepperen. Spe med kraften og kok opp. La det småkoke i 5 minutter. Sil av over i en ny kjele.

4.      Ha så i fløten, de syltede pepperene og portvin. Kok opp. La det småkoke neon minutter.

5.      Smak til med evt. litt salt.

6.      Jevn med litt maisenna om du ønsker en tykkere saus. Du kan også bruk litt sukkerkulør om du ønsker en mørkere saus.

 

Tips: Hvordan steke den perfekte biff se oppskriften: Biff med bearnaise

 

Serveres: Til biff, svin og kylling

 

Allergi: Glutenfri. Laktosefri om du benytter laktosefri kremfløte. Høyt FODMAP skyldes løk og laktose. Dropp løken og benytt laktosefri kremfløte for et lavt FODMAP innehold.

Pin It on Pinterest

Share This