Copyright Coquere

Copyright Coquere

Fylte paprika smaker godt og er en billig rett

Fylte paprika er en enkel, smakfull og forholdsvis billig rett. Passer også bra å servere flere, og i tillegg ser den dekorativ ut. Forholdsvis sunn, særlig dersom du benytter karbonadedeig og matfløte. Her forslag som holder til 4 personer.

 

Ingredienser:

500 g kjøttdeig/karbonadedeig (svin, kylling med mer)
1 løk
150 g sopp
2 ts salt
1/2 ts pepper
1-2 krm kajennepepper
1 ts sukker
1 ts paprikakrydder
2 ss fersk basilikum (evt. annet urtekrydder du liker)
50 g revet ost med smak (Gruyère, Jarlsberg e.l.)
2 dl kremfløte eller matfløte
4 stk paprika (gjerne i forskjellige farger)

 

Fremgangsmåte:

Skjær ut stilken på paprikaene, og fjern så deler av toppen. Rens paprikaene inne i med en skje eller lignende. Hakk løken og kutt soppen i biter. Stek løk, sopp og kjøttdeig i panne. Ha i alle krydrene med unntak av de ferske urtene. Ha så i fløten, og la det småkoke i et par minutter til det tykner litt. Trekk pannen til siden. (Alternativt til å ha fløten i pannen, er å fylle ca 0,5 dl i hver paprika, etter du har fylt dem med kjøttdeigblandingen. Se nedenfor.)

Sett nå paprikaene i en lett smurt ildfast form. Det kan være en fordel dersom paprikaene ikke står rett, med et lite snitt på toppen slik at de blir mer jevne. Pass på så du ikke lager hull i dem. Bland ca halvparten av den revene osten, og basilikumen i sammen med kjøttdeigblandingen. Fyll hver paprika med fyll. (Alternativ fyller du nå også i fløte) Dryss resten av den revne ost på toppen.

Stekes: I ovnen på 200 C°, og i ca. 30-35 min.

 

Serveres: Med ris eller brød.

Allergi: Glutenfrie. Bruk laktosefri fløte, for en laktosefrivariant. De fleste med laktoseintoleranse tåler modnede oster som Gruyère. Høyt FODMAP – grunnet sopp, løk og fløten. FODMAP reduseres da ved å bruke laktosefri fløte, og utelate sopp og løk. Bytt ut løken med grønn del av purre eller vårløk for å kompensere for manglende løksmak.

Pin It on Pinterest

Share This