Copyright Coquere

Copyright Coquere

Paella har fantastiske farger og smaker nydelig.

Paella er Spanias nasjonalrett, og det finnes like mange oppskrifter som det finnes spanske hjem. Paella har sitt opphav fra Valencia. Her var utgangspunktet en Paella med ris, safran, snegler og en kombinasjon av enten kylling, and, svin eller kanin. Paellaen har senere utviklet seg til rene sjømat paellaer eller kombinasjon av sjømat og kjøtt. Her har du en oppskrift som er nærmere den Valenciske paellaen. Oppskrift holder til 5-6 personer.

 

Ingredienser:

500-600 g kyllingfilet
300 g rent kjøtt fra andelår, evt. svin eller kanin
120 g blåskjell uten skjell (Kan sløyfes)
2 små kepaløk (evt. 1 stor)
½ kinesisk hvitløk, eller 3 fedd vanlig
1 rød paprika
10-12 Cherry tomater
150 g grønne frosne erter
0,5 g safran
1,2 l kylling/hønsekraft eller buljong
3 dl hvitvin (tørr eller halvtørr)
6 dl risottoris eller paellaris
Salt
Pepper
Nøytral olje (raps)

 

Fremgangsmåte:

1.  Start med å finhakk løk og paprika. Kutt så opp kylling og kjøttet fra andelårene i små terninger. Del tomatene i to deler.

2.  I en paellapanne, traktørpanne, eller annen passende kjele steker du nå kyllingen og andekjøtt til det er lett brunet i litt olje. Ta det opp og sett til side.

3.  Ha i mer olje og fres løken til den blir blank. Ha i risen og fres også den i et par minutter. Rør godt.

4.  Ha i safran, paprikaen og tomatene. Bland godt og ha i hvitvinen. La det småputre i 2-3 minutter.

5.  Ha nå i kyllingen og andekjøttet. Hell i kyllingkraften. La det koke opp. Reduser varmen og legg på et lokk. La det hele småkoke i 20-25 minutter inntil det meste av væsken er absorbert. Smak til med salt og pepper. Ta av lokket.

6.  Ha til slutt i ertene og eventuelt blåskjellene. Bland alt godt og la det stå å trekke i 2-3 minutter, slik at ertene og blåskjellen blir gjennomvarme.

 

Serveres: Umiddelbart

Allergi: Gluten og laktosefri Høyt FODMAP

Pin It on Pinterest

Share This