Ostesuppe – Copyright Coquere

Ostesuppe – den perfekte hverdagssuppen

Ostesuppe

Ostesuppe er den perfekte hverdagssuppen. Den er rask og ukomplisert å lage. Her har du middag ferdig på 30 minutter. Dette er en suppe for deg som elsker makaronigrateng, for dette er suppevarianten. Nydelig på en kald høst eller vinterdag. Garantert favoritt for både store og små. Her middag til fire personer.

 

Ingredienser:

4 dl makaroni (lettkokte)
50 g smør
0,5 dl mel (spelt, hvetemel eller glutenfritt mel)
1 ss Dijon sennep (søt type, kan sløyfes om ønskelig)
10 dl kyllingkraft eller buljong
5 dl matfløte med ca. 10 % fett
350-450 g ferdig skinke eller kylling (kuttet i små terninger)
5 dl revet god ost
Salt
Pepper
Litt nøytral olje

 

Alternativ
Du kan f.eks. ha i erter og andre krydder

 

Fremgangsmåte: Ostesuppe
  1. Start med å koke makaronien som anvist på pakken. Kok de litt kortere enn anvist slik at de blir al dente, altså har en del tyggemotstand. Ha de over i en liten bolle, og ha over litt nøytral olje. Bland godt slik at de ikke limer seg sammen.
  2. Bruk en passende stor suppekjele. Ha i smøret og smelt det på medium varme. Ha så i mel og sennep. Visp til du får en glatt røre.
  3. Jevn sakte med kyllingkraften, samtidig som du hele tiden visper for å unngå klumper. Ha til slutt i matfløten.
  4. Sett opp varmen litt, og rør hele tiden inntil suppen begynner å koke. Reduser da varmen og ha i osten. Rør til osten har løst seg opp.
  5. Ha nå i makaronien og skinken, eller kyllingen.
  6. Varm opp til suppen er passe het.
  7. Smak til med salt og pepper.

 

Ostesuppe serveres: Umiddelbart når den er ferdig. Om du ønsker med salat og brød

Allergi: Ikke glutenfri. Gjøres enkelt glutenfritt ved å benytte glutenfritt mel og glutenfri makaroni. Laktosefri om du benytter laktosefri matfløte. Høyt FODMAP om du ikke også lager den både gluten og laktosefri. NB! det er høyt FODMAP innehold i erter dersom du bruker dette som alternativ tilsetning.  

Pin It on Pinterest

Share This