Copyright Coquere

Copyright Coquere

Nektarin minipai smaker nydelig og er enkel å lage

Nektaring minipai

Nektarin minipai smaker utrolig godt, og er i tillegg veldig enkle å lage. Nektarin eller fersken smaker godt i kombinasjon med marsipanen. Derfor er nektarin minipai en liten pai som garantert vil bli en suksess.

 

Ingredienser:
  • 2 nektariner eller fersken
  • 4 stk. 2-3 cm tykke marsipan stykker – runde marsipan stykker (60 % mandel)
  • Butterdeig søt– se egen oppskrift: Butterdeig (variant med egg og 1-2 ss fløte kontra vann)
  • 4 ss aprikos eller fersken syltetøy til glasering (kan sløyfes)

 

Fremgangsmåte:
  1. Start med å lage butterdeigen. Bruk 3 ss melis for å søte deigen. Istedenfor vann bruke 1-2 ss fløte, pluss 1 egg.
  2. Rull deigen som en pølse og pakk den inn i klebeplast. La butterdeigen hvile i 30-45 minutter.
  3. Kutt fire stykker av butterdeigpølser i ca. tre centimeter tykke stykker. Kjevle dem til ca. 10 centimeter sirkelrunde emner.
  4. Trykk de litt opp rundt kanten slik at de får en liten forhøyning.
  5. Skrell skinnet av nektariene med en peeler eller potetskreller. Del nektariene så i to og ta ut stenen.
  6. Kutt så hver halvpart opp i passende skiver. Skjær 2-3 centimeter tykke biter av marsipan.
  7. Kjevle marsipanen litt ut slik at de er mindre en butterdeigen og passer oppe i. Legg de så oppe i.
  8. Dander nå pent på rad de halve oppstykkede nektariene. Plasser dem på bakepapir på en stekeplate.

 

Stekes: 200 ˚C midt i ovnen i ca. 15-17 minutter.

Glasering: Ha syltetøyet over i en liten bolle pluss 1 ss vann, og kjør den i mikroovn i en 20 sekunder til syltetøyet blir flytende. Pensle så hver pai med det flytende syltetøyet.

 

Serveres: Lummen med litt is, krem eller vaniljesaus. De er også gode kalde.

Allergi: Ikke glutenfri. Laktosefrie. Høyt FODMAP

Pin It on Pinterest

Share This