Copyright Coquere

Nektarin mazarinpai – Copyright Coquere

Det passer godt med krem og vaniljesaus til nektarin mazarinpai

 

Nektarin mazarinpai

Nektarin mazarinpai er en noe annerledes pai som navnet tilsier med nektariner i kombinasjon med mandelsmak. En smaksforening som passer fantastisk godt sammen. Litt tidkrevende pai, men som på ingen måte er veldig komplisert. Servert med krem og vaniljesaus er det en pai som er vanskelig å motstå.


Ingredienser:

Butterdeig – søt variant 1,5 porsjon. Se egen oppskrift: Butterdeig

 

Fyll

Mandelmasse
175 g sukker
175 g malte skoldede mandler
2 stk eggehviter
Eller 400 g god kvalitet kjøpe mandelmasse (minst 60 % mandel)

 

Tilleggsfyll

4 egg
100 g smør
2 ss speltmel/hvetemel
3-4 nektariner

 

Nektarin mazarinpai fremgangsmåte:
Butterdeigen

Lag butterdeig etter oppskriften og bruk 3-4 ss melis og egg istedenfor vann. Se egen oppskrift: Butterdeig

  1. Når butterdeigen har hvilt kaldt i 30 minutter, kjevler du den ut, og trykk den ut i formen.
  2. Prikk formen, og sett den i frysen i minst 45 minutter. Dette gjør at formen holder seg mye bedre under steking.
  3. Kle siden med aluminiumsfolie, og forstek paiskallet i 12-15 minutter på 225 °Cº tiL den blir lett gyllen.
  4. Ta ut paien og la den kjøle seg helt ned. Paiform 25-26 cm.

 

Fyll
  1. Start med å lage mandelmasse dersom du ikke kjøper ferdig.
  2. Alt blandes sammen og arbeides til en jevn masse.
  3. I den ferdig mandelmassen har du så i melet.
  4. Blandes inn med romtemperert smør og egg.
  5. Hell massen i det avkjølte paiskallet.

 

Vask nektariene, og fjern kjernehuset. Del dem så opp i passende båter – fordel dem jevnt i paien.


Stekes:
200 Cº i ca 30 minutter. Avkjøl og ta paien ut av formen.

Tips: Du kan også variere med andre typer frukt og bær så lenge de ikke innholder for mye vann. Du kan f.eks bruke både plommer og bringebær.

 

Nektarin mazarinpai sServeres: Dryss over litt melis som pynt og smak. Ha gjerne krem eller vaniljesaus til.

Allergi: Laktosefri. Ikke glutenfri om du ikke bruker glutenfritt mel. Det er litt komplisert å lage glutenfri pai, men går med litt trening. Høyt FODMAP innehold. Du kan reduseres FODMAP vet bruk av speltmel i både pai og mandelmassen. Den vil likevel ha et høyt innehold grunnet nektariene. Disse kan du evt. da bytte ut med bringebær eller blåbær. Da vil du få en pai med ganske lavt FODMAP innehold. NB! Ikke alle tåler mandler.

Pin It on Pinterest

Share This