Mini pavlova

Copyright Coquere

Mini pavlova er en lett og fruktig dessert

Mini pavlova er en marengsbasert dessert. Pavlova har sin opprinnelse etter den russiske ballettdanserinnen Anna Pavlova, og skapt til ære for henne helt tilbake i 1926. Her har jeg laget mini pavlova slik at den enkelt får sin egen lille marengsdessert. Det fine med marengs at den tåles av de fleste allergier. Pavlova er søt med både en seig og sprø konsistens. Den toppes som regel med krem og bær. Det er en lett og fruktig dessert m.a.o. Her har du et forslag med smaker som passer svært godt sammen. I tillegg har jeg brukt demerarasukker i marengsen, noe som også gir en noe karamellisert smak. Her til 6 personer.

 

Ingredienser:

Marengs
Bak 6 stk marengser med en diameter på ca. 10 cm etter denne oppskriften: Marengs

Tips: Bruk her gjerne forslaget med demerarasukker for en mer karamellisert smak.

 

Chantilly krem
3 dl fløte
1 ½ ts sukker
1 ts ekte vaniljesukker

 

Frukt og bærforslag
1 granateple
150-200 g bringebær
150-200 g blåbær

 

Bringebær eller jordbær coulis. Se egen oppskrift: Bærcoulis

 

Fremgangsmåte:

  1. Bak 6 stk marengser med en diameter på ca. 10 cm. Flat dem ut før du steker og lag en liten fordypning i dem.
  2. Stekes: Nederste rille 140 C i 60 – 70 minutter. Du må forsøke deg litt frem på din ovn. Med demerarasukker får du en litt mer karamellisert og dypere smak, om du ønsker det. La marengsene bli helt kalde.
  3. Lag ferdig coulisen. Tom hit kan du forberede flere timer i forveien.
  4. Pisk krem med sukker og vanilje. Fordel kremen så utover de 6 mini marengsene.
  5. Pynt med rikelig med bær og granateple. Hell tilslutt over litt coulis

 

Serveres: Umiddelbart etter pynting.

Allergi: Glutenfri. Ikke laktosefri med vanlig kremfløte. Enkel å lage laktosefri ved å benytte laktosefri kremfløte. Lavt FODMAP om du lager den med laktosefri kremfløte.

Pin It on Pinterest

Share This